Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside

Search results

6 treff samsvarer med søkekriteriene dine. Sortèr etter relevans · dato (siste først) · alfabetisk
Nye vinder i integrasjonspolitikken Ifokus
| Des 2009

Nye vinder i integrasjonspolitikken

Det skjer et skifte i migrasjonspolitikken i Europa. Mens asylpolitikken strammes, åpnes grensene for dem man har bruk for. Tendensen kom frem på EU-møtet om nyankomne og integrasjon i Malmö. Den globale konkurransen og befolkningsutviklingen gjør at Europa trenger arbeidskraft. Før krisen er over, hardner kampen om arbeidskraften til.
Offensiv for at holde på udenlandske medarbejdere tema
| Des 2009

Offensiv for at holde på udenlandske medarbejdere

Stadig flere danske virksomheder gør en særlig indsats for at få udenlandske medarbejdere til at falde til. Især er det vigtigt, at den udenlandske medarbejder får et socialt netværk, og at hans eller hendes ægtefælle får job, viser erfaringerne hos vindmølleproducenten Vestas.
tema
| Des 2009

Fra humanisme til nasjonal nyttetenkning i innvandringspolitikken

Flyktning er en betegnelse som kan forsvinne. Nå kalles snart alle innvandrere og velges i økende grad ut fra et nasjonalt nytteperspektiv. Arbeidsinnvandring stimuleres, mens asylpolitikken strammes til. Migrasjonspolitikken i Europa tar nye former.
tema
| Des 2009

Mot en felles integrasjonspolitikk i EU

Integrasjonspolitikken er et nasjonalt ansvar i EU, men under det svenske formannskapet er det nå lagt til rette for at det skal bli lettere å sammenligne hvor godt landene klarer å integrere nyankomne i samfunnet.
Nyankomne innvandrere må også få leve ut drømmene sine tema
| Des 2009

Nyankomne innvandrere må også få leve ut drømmene sine

- Jeg har tenkt en del på det i det siste, at jeg har en erfaring som mange andre ikke har, og som gjør at jeg med tyngde kan si hva som er bra, og hva som ikke er bra integrasjonspolitikk. Det sier Nyamko Sabuni , Sveriges integrasjons- og likestillingsminister.
Invandringen förstärker skillnaderna mellan de nordiska länderna tema
| Des 2009

Invandringen förstärker skillnaderna mellan de nordiska länderna

Skillnaderna mellan de nordiska länderna består också i vilka invandrargrupper de lockat till sig och hur länge de varit där. Ett gemensamt drag, jämfört med många andra europeiska länder, är att andelen flyktingar är hög.
This is themeComment