Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside

Search results

7 treff samsvarer med søkekriteriene dine. Sortèr etter relevans · dato (siste først) · alfabetisk
Norden blev lite mer jämställt även i år tema
| Mars 2015, 8 mars

Norden blev lite mer jämställt även i år

Jämställdheten i Norden på maktpositionerna inom politik och arbetsliv har aldrig varit större än i år, visar Arbeidsliv i Nordens barometer.
Jämställdhet även i trossamfunden en viktig fråga tema
| Mars 2015

Jämställdhet även i trossamfunden en viktig fråga

De riktigt stora symboliska förändringarna sker ibland nästan utan att det märks. I tre av de fem nordiska länderna har kyrkan idag en kvinna som översta chef. Jämfört med resten av världen är det på det området Norden ligger allra främst i jämställdhet.
Tro og likestilling i Norden Ifokus
| Mars 2015

Tro og likestilling i Norden

Magdalena Andersson og Margot Wallström i Sveriges feministiske regjering løfter landets posisjon på årets likestillingsbarometer. For femte år på rad måler Arbeidsliv i Norden likestillingen med vårt eget barometer. Det viser at Norden blir stadig litt mer likestilt. I år setter vi også Kirken i fokus der kvinner erobrer toppen, Danmark der kvinner entrer styrerommene og Sveriges satsing på kritisk innovasjon der kvinner går i bresjen.
tema
| Mars 2015

Efternøleren i ligestilling er ved at vågne op

Ligestillingen i Danmark har haltet efter resten af Norden, både målt på kvinders repræsentation i bestyrelser og mænds forældreorlov, men nu sker der fremskridt.
Kyrklig kamp mellan ord och musik - skyddsombudet tvunget gripa in tema
| Mars 2015

Kyrklig kamp mellan ord och musik - skyddsombudet tvunget gripa in

Hur hanterar kyrkan arbetskonflikter? Vad sker när den högsta auktoriteten som åberopas är Gud? Ola Winsvold, seniorinspektör på det norska Arbeidstilsynet, fick en inblick i kyrkans värld när han tillkallades efter flera upprivande konflikter mellan organisterna och prästerna i en del kyrkor i Oslo.
Alla kunder är inte vita män tema
| Mars 2015

Alla kunder är inte vita män

Det är kvinnorna som bestämmer de flesta inköpen till ett hem och som dessutom växer som en köpstark grupp. Men de flesta produkter som skapas har mannen som utgångspunkt. Det är en av flera byggstenar när innovationsmyndigheten Vinnova i en unik satsning fokuserar på normkritisk innovation.
debatt
| Mars 2015

Leder: Ikke bare rosa - det handler om makt

For femte år på rad publiserer Arbeidsliv i Norden vårt eget likestillingsbarometer. Det viser at maktfordelingen i Norden er bedre enn noensinne. Dog ikke på alle områder. Vi har satt religiøse trossamfunn i fokus. I den verden er det stort sett menn som rår. Kirkene i Norden lyser som et unntak, med en kvinne som ledende biskop i Island, Norge og Sverige. Men henger makt og autoritet sammen?
This is themeComment