Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside

Search results

5 treff samsvarer med søkekriteriene dine. Sortèr etter relevans · dato (siste først) · alfabetisk
debatt
| Nov 2015

Innstramming!

Grensen er nådd. Kontrollen skjerpes og det strammes til. Selv Sverige har kastet inn håndkleet. Svenske asylregler skal tilpasses EUs minimumsnivå. Hva nå? Vil nordiske velferdssamfunn bestå prøven?
Vad sker efter att flyktingströmmen begränsats? tema
| Nov 2015

Vad sker efter att flyktingströmmen begränsats?

- Det är som i ett flygplan när syrgasmaskerna har fallit ned. Beskedet du får är att om du sitter vid sidan av någon så måste du först ta på dig din egen mask. Om vi ska hjälpa världen, måste vi ta vara på vårt eget land först, säger Jøran Kallmyr, statssekreterare i det norska justitiedepartementet.
Forskare om flyktingar: ”Sänka lägstalönen är att skapa en ny underklass” tema
| Nov 2015

Forskare om flyktingar: ”Sänka lägstalönen är att skapa en ny underklass”

Om en sak råder i huvudsak enighet i flyktingfrågan – de många nyanlända måste integreras i sina nya samhällen. För det krävs bostäder, språkkunskaper, arbete och hur det på bästa sätt kan gå till är ett erfarenhetsutbyte lämpligt för det nordiska samarbetet.
Finska entreprenörer med tydligt budskap om flyktingar tema
| Nov 2015

Finska entreprenörer med tydligt budskap om flyktingar

Finland har tagits på sängen av en flyktingström som landets befolkning inte upplevt sedan andra världskriget och utrymningen av Karelen. Många privatpersoner har velat vara med och ta hand om de nyanlända genom att erbjuda mat, kläder och husrum. Nu har även entreprenörerna dykt upp vid flyktingförläggningarna.
Flyktingarna - belastning eller tillväxt? Ifokus
| Nov 2015

Flyktingarna - belastning eller tillväxt?

På kort tid har möjligheterna för flyktingar att söka asyl i Norden begränsats kraftigt. Men innan åtstramningarna kom hann mer än 170 000 flyktingar ansöka om asyl i ett nordiskt land under de första tio månaderna i år. Även om många kommer att få avslag innebär det ett kraftigt tillskott av arbetskraft. Hur de nyanlända ska integreras blir den stora frågan framöver.
This is themeComment