Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside

Search results

6 treff samsvarer med søkekriteriene dine. Sortèr etter relevans · dato (siste først) · alfabetisk
Hur ska den sociala pelaren omsättas i praktiken? tema
| Nov 2017

Hur ska den sociala pelaren omsättas i praktiken?

EU:s sociala toppmöte i Göteborg blev en succé för de svenska värdarna, men vilken betydelse kommer den sociala pelaren egentligen få för medborgarna i Europa?
Færøernes anspændte forhold til EU tema
| Nov 2017

Færøernes anspændte forhold til EU

På Færøerne bor der 50.000 mennesker. EU tæller 500 millioner indbyggere. Men vil de få færinger være en del af det store selskab og samarbejde? Svaret er lidt lige som vinden på de stormfulde øer, der går i alle mulige retninger. Alle ønsker dog et tættere samarbejde, men hvad det betyder afhænger af hvem du spørger.
Folket och facket ställer EU mot väggen om den sociala pelaren tema
| Nov 2017

Folket och facket ställer EU mot väggen om den sociala pelaren

Med en blandning av slagord från arbetarrörelsen, kanelbullar och smågodis försöker den svenska regeringen, med statsminister Stefan Löfven i spetsen, att ge EU en annan framtoning. Under det sociala toppmötet i Göteborg satt arbetsmarknadens parter bokstavligen vid samma bord som statsministrarna och EU-kommissionärerna.
tema
| Nov 2017

Arbejdsgivere: EU’s sociale søjle truer den nordiske model

EU’s nye sociale søjle kan underminere den nordiske model på arbejdsmarkedet, frygter nordiske arbejdsgivere, der agter at forsvare modellen med næb og klør. Den kamp bliver nødvendig, forudser en dansk arbejdsmarkedsforsker.
debatt
| Nov 2017

Europa til felts mot sosial urett – viser Norden vei?

Den sosiale pilaren har vært etterlyst i Europas utvikling. Toppmøtet i Göteborg tegner en ny fremtid. Ikke alle ser lyst på resultatet. Heller ikke Norden går i samlet tropp. Når nasjonale interesser settes på prøve, og næringslivet sier nei, brøyter det vei for uenighet. Det handler om politikk og mer pekuniære saker.
Norden i Europa Ifokus
| Nov 2017

Norden i Europa

Norden og EU er tema når vi setter fokus på Det sosiale toppmøtet i Göteborg 17. november, der EUs sosiale pilar ble presentert og undertegnet. Er det grunn til å frykte at den sosiale pilaren skal utfordre den nordiske modellen? Eller at den skal forbli fine målsettinger som ikke får praktiske følger? Slike spørsmål står i fokus når vi undersøker hva den sosiale pilaren omfatter og innebærer, hvilke synspunkter den internasjonale fagbevegelsen har, og arbeidsgiverne fremmer og hva folket og Europas regjeringssjefer mener.
This is themeComment