Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside

Search results

8 treff samsvarer med søkekriteriene dine. Sortèr etter relevans · dato (siste først) · alfabetisk
debatt
| Des 2018

Har vi den statistik vi behöver?

”Om vi mäter fel saker, kommer vi att handla fel. Om vi inte mäter en viss företeelse, så blir den översedd, som om problemet inte existerade.”
SSB - året då självständigheten sattes på prov tema
| Des 2018

SSB - året då självständigheten sattes på prov

Det är ingen blygsam roll som Norges statistiska centralbyrå, SSB, ger sig själv i sin senaste årsrapport: ”SSB är Norges första försvarslinje i kampen mot falska nyheter genom att leverera objektiv och relevant statistik, forskning och analyser till nytta av förståelsen av Norge”, står det.
Danmark er frontløber på statistik baseret på mikrodata tema
| Des 2018

Danmark er frontløber på statistik baseret på mikrodata

Når det gælder statistik, er Danmark helt fremme både i Norden og internationalt. Et halvt århundredes indsamling af data fra registre med personoplysninger sikrer detaljeret statistik om danskerne og deres arbejdsliv.
tema
| Des 2018

SCB: ny statistik om hur olika invandrargrupper klarar sig i Norden

Den svenska statistiska centralbyrån, SCB, har tillsammans med sina nordiska motsvarigheter börjat redovisa jämförbara statistik om hur invandrarna klarar sig på arbetsmarknaden, fördelat på ursprungsland.
Turismen pressar upp Islands koldioxidutsläpp till rekordnivå nyhet
| Des 2018

Turismen pressar upp Islands koldioxidutsläpp till rekordnivå

Medan många länder lyckats minska sina utsläpp av klimatgaser har Islands utsläpp ökat markant under de senaste åren. Det visar data för 2016. Island hade ett utsläpp på 16,9 ton koldioxid per person år det året. Genomsnittet i EU var 7,3 ton koldioxid per person.
tema
| Des 2018

OECD: Politikerna litar för mycket på BNP

Har vi den statistik vi behöver för att kunna styra våra samhällen på rätt sätt? Eller har blind tro på viss statistik skulden, i alla fall indirekt, för att förtroende för myndigheterna rasade efter finanskrisen? Innan påståendet avfärdas som en konspirationsteori – den framförs av ekonomerna på själva OECD.
Marjo Bruun: Den nya ekonomin en statistisk utmaning interview
| Des 2018

Marjo Bruun: Den nya ekonomin en statistisk utmaning

Marjo Bruun, generaldirektör för Statistikcentralen i Finland, ser journalisterna som den viktigaste samarbetspartnern när det gäller att vinna kampen om de sanningsenliga orden och siffrorna.
Tema : Nordisk statistik - botemedel mot falska nyheter Ifokus
| Des 2018

Tema : Nordisk statistik - botemedel mot falska nyheter

Det som definierar demokratin är att minska skillnaderna i samhället. Om siffrorna bara fångar upp tillväxten, men inte hur den fördelas, kommer de politiska besluten bli fel. De fem nordiska statistiska centralbyråerna arbetar varje dag för att visa och förklara hur Norden fungerar. Men utmaningarna är många för att bevara trovärdigheten och för att vi ska få den statistik som vi behöver.
This is themeComment