Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i Artikler i Kommentar

Kommentarer

Bok i fokus: "Når det ikke er bruk for deg" - om utanförskapets många ansikten

(01. September 2004) Arbetslöshet är inte ett tillstånd, utan en process. Den som vill förstå arbetslöshet och utanförskap bör därför se vad som föregår arbetslösheten, men också skilja mellan arbetslöshetens olika faser - att frukta arbetslöshet, att bli arbetslös, att vara arbetslös och effekterna av arbetslösheten.

Bättre utländsk arbetskraft än ingen alls!

Bättre utländsk arbetskraft än ingen alls!

(01. Juni 2004) Jag har jobb, bostad, kan hyfsad svenska och är till och med gift med en svensk. Att det finns ett vitt kors på min röda pass är väl bara en pytteliten detalj på vägen till ett uppehållstillstånd i Sverige. Tänkte jag.

Bok i fokus: Femkamp - bang om nordisk feminisme

Bok i fokus: Femkamp - bang om nordisk feminisme

(01. Juni 2004) 1999 mobiliserer en ny generasjon unge kvinner til kamp for kvinnefrigjøring og feminisme. Det skjer i alle de fem nordiske landene. Den svenske LO-lederens bruk av ordet ”fittstim”, som betegnelse på de unge jentene i det sosialdemokratiske kvinneforbundet, utløste boka ”Fittstim”.

Sverige är ett märkligt land

Sverige är ett märkligt land

(01. November 2003) Sverige är unikt. Turistchefernas motto i all ära, men utsagan är sann.

Bok i fokus: Det handler blant annet om tillit

(01. November 2003) Det er en vedtatt sannhet at den vestlige verden er preget av individualisering. De store kollektive ideer smuldrer opp og folk identifiserer seg ikke lenger med fellesskapets verdier. Hva er det da som binder oss sammen? Det handler om tillit er svaret som gis i en antologi utgitt på Institut for Ledelse, Politikk, og Filosofi ved Handelshøjskolen i København

Mare Balticum lever

Mare Balticum lever

(01. Oktober 2003) När Finlands förre statsminister Paavo Lipponen år 1997 för första gången lanserade begreppet "den nordliga dimensionen" var tveksamheten i omvärlden rätt så stor. Den nordliga dimensionen? Igen ett fint klingande ord, men finns även ett innehåll bakom ordhylsan? Ja, det finns!

Bok i fokus: Respect - in a world of inequality

Bok i fokus: Respect - in a world of inequality

(10. Juni 2003) Respekt! Sosiologen Richard Sennett vokste opp i fattigdom i gettoen. Denne erfaringen har vært en drivkraft i mye av hans arbeid og anvendes eksemplarisk i boka ”Respect – in a world of inequality”. I et hjem med bøker - men uten penger til kjøtt – vokste han opp sammen med moren i Chicagos Cambrini Greens.

Et hopp til Europa med ”keine grenzen”

(01. Juni 2003) 9. mai ble Europadagen feiret med polske ungdommer marsjerende for medlemskap i EU gjennom Warszawas gater. Lørdag 10. mai samlet den polske skikometen Adam Malysz verdens beste skihoppere til en fotballkamp mot et landslag av polske skuespillere under slagordet - ”et hopp til Europa”.

Bok i fokus: Maktens (o)lika förklädnader

Bok i fokus: Maktens (o)lika förklädnader

(01. Mars 2003) Dette er en artikkelsamling som fra ulike synsvinkler belyser forholdet mellom kjønn, etnisitet og klasse i det svenske samfunnet på begynnelsen av et nytt årtusen.

Så långt från lika villkor

(01. Mars 2003) Vigdis. Tänk att en president inte behövde ett efternamn. Hon var hon. President Vigdis fick mig att undra om inte isländskorna är världens mest jämställda kvinnor.

Bok i fokus: Solidaritet i förändring

(01. Juni 2002) Har solidariteten överlevt den tilltagande individualiseringen och den ökade valfriheten? Ja, men den har förändrats och det kan få konsekvenser för de svagaste grupperna, hävdar den danske forskaren Søren Juul, lektor vid Roskilde Universitetscenter, i boken ”Modernitet, velfærd og solidaritet – en undersøgelse af danskernes moralske forpligtelser.

Arbeid er jokeren i polsk EU-debatt

(01. Juni 2002) Polakkene blir nå stilt overfor spørsmålet om hvor den nye EU- grensen skal gå, og hvor de skal havne om to år - i det moderne Europa eller i det svarte hullet etter Sovjetimperiet, med arbeidsledighet, visumplikt og Øst-Europa-stempel som følge.

Bok i fokus: Det allmektige nettverket

(01. Mars 2002) Manuell Castells hviler ikke. Forfatteren av triologien ”The Information Age”, som allerede regnes som en klassiker, har på nytt gitt oss en analyse av vår samtid.

Danmark er ett dejligt land – men dyrt och krångligt

Danmark er ett dejligt land – men dyrt och krångligt

(01. Mars 2002) Samtidigt som politikerna i Norden uppmanar oss nordbor att flytta runt mellan de nordiska länderna, motverkar Danmark en sådan migration. Landet har fortfarande kvar en del irritationsmoment som borde ha varit lösta för länge sedan.

Språklige fasetter i Norden

(01. November 2001) - Du sier aldri at du elsker meg, klaget den norske kona. Hennes finske mann var meget forbauset: - Men jeg har jo sagt det. - Ja, en gang og det er veldig lenge siden, fortsatte kona. Ektemannens svar kom langsomt og tydelig: - Jeg har sagt det én gang og det gjelder helt til jeg sier noe annet.

Side-alternativer

Nyhetsbrev

Motta Arbeidsliv i Norden gratis med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
This is themeComment