Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i Emner i Arbeidsformidling

Arbeidsformidling

En mer levande arbetsplats

En mer levande arbetsplats

Gunn Andreassen är en av 19 000 anställda som berörs av den norska NAV-reformen. Räknar man med samtliga brukare är det nästan alla norrmän som någon gång behöver utnyttja de offentliga tjänster NAV erbjuder.

En mer levande arbetsplats - Les mer…

Tor Saglie - NAV-sjef med engasjementet som drivkraft

Tor Saglie - NAV-sjef med engasjementet som drivkraft

Norges tøffeste lederjobb? Landets mektigste byråkrat? Tor Saglie har fått flere tilnavn som leder for arbeidet med den største norske velferdsreformen noen sinne. Arbeids- og velferdsdirektøren troner også på lønnstoppen i staten; et eksklusivt selskap der selv ikke Norges statsminister henger med.

Tor Saglie - NAV-sjef med engasjementet som drivkraft - Les mer…

Stor skepsis på arbejdsmarkedet

Både fagbevægelsen og arbejdsgiverne er bekymrede for den nye model med lokale kommunale jobcentre i en tid med øget globalisering og mobilitet i bred forstand.

Stor skepsis på arbejdsmarkedet - Les mer…

Danmark opretter kommunale jobcentre

Danmark opretter kommunale jobcentre

Der udbryder åben konkurrence om at blive bedst til at få ledige i arbejde efter den 1. januar 2007, når den statslige Arbejdsformidlingen, AF, i Danmark bliver en del af de nye jobcentre i kommunerne.

Danmark opretter kommunale jobcentre - Les mer…

Bemanningsföretagen vill sköta personalavdelningar

Industrikompetens är ett exempel på hur företagen själva kan lansera marknadsbaserade lösningar för omställnings-problem. Det säger professor Henrik Bäckström som är forskare vid Arbetslivsinstitutet i Stockholm.

Bemanningsföretagen vill sköta personalavdelningar - Les mer…

Uthyrd och nöjd med det

Uthyrd och nöjd med det

Anders Olsson, 56 år, inspekterar sin nya arbetsplats. Han är utskickad av bemanningsföretaget Industrikompetens och ska montera centralsmörjsystem hos Sommers, ett sjupersoners företag i Linköping som just nu har en tjock orderbok.

Uthyrd och nöjd med det - Les mer…

Äldre arbetslösa gör uppror mot meningslös aktivering

Äldre arbetslösa gör uppror mot meningslös aktivering

Den aktiva arbetsmarknadspolitiken i Norden framhävs ofta som en styrka. Men vad ska göras för att den ska bli meningsfull för äldre arbetslösa med hög kompetens, som redan kan det som lärs ut på kurserna? Sju av tio arbetsgivare i Sverige nyanställer sällan eller aldrig personer över 50 år. I Norge vill inte ens var tionde arbetsgivare anställa någon över 60 år. Ändå förutsätts de äldre skicka in ansökningar om jobb varje dag.

Äldre arbetslösa gör uppror mot meningslös aktivering - Les mer…

Her er åbent for alle

Besøg på to arbejdsmarkedscentre, der praktiserer det enstrengede system.

Her er åbent for alle - Les mer…

Dagpenger og jobbsøking i Norden

Hvordan påvirker utformingen av systemet for dagpenger atferden til arbeidsledige? Har utformingen av systemet betydning for hvor aktivt arbeidsledige søker jobb eller hvor raskt de kommer i ny jobb?

Dagpenger og jobbsøking i Norden - Les mer…

Private aktører på banen

Første udbudsrunde af opgaverne med aktivering af ledige er nu sat i gang i Danmark, og de private firmaer har vundet over halvdelen af opgaverne – men det er ikke uden problemer.

Private aktører på banen - Les mer…

Eniga om diagnosen - men fungerar medicinen?

Konjunkturmakarna har de senaste månaderna kappats om att skära ned i prognoserna för den ekonomiska tillväxten för i år. I Finland skär Nordea ned prognosen för tillväxten från 2,5 till 2,0 procent, I Sverige trodde konjunkturinstitutet på 1,4 procents tillväxt så sent som i mars. I maj räknar det bara med 1,0 procent. Den norska regeringen har skurit ned sin prognos från i höstas med en hel procentenhet, till 0,7 procents tillväxt för Fastlands-Norge.

Eniga om diagnosen - men fungerar medicinen? - Les mer…

Mångfald i Göteborg

Mångfald i Göteborg

Efter nitton år på skolbänken ville Samir Benoour ha ett jobb. Att hitta något som motsvarade hans långa utbildning visade sig näst intill omöjligt. Men på Intersport trivdes han och hans chefer var också nöjda med hans insats. Ändå höll det på att sluta i en ny period av arbetslöshet. Bara på grund av ett litet, men avgörande missförstånd.

Mångfald i Göteborg - Les mer…

Integration handlar om ömsesidighet

Integration handlar om ömsesidighet

När det började talas om ”Green Card” i Danmark, för att söka kvalificerad arbetskraft utomlands, tog reklambyrån Adtomic initiativet till jobbsökarportalen Omarjob. Tanken är att ta vara på de högutbildade som redan finns i landet, och matcha dem med industrins behov

Integration handlar om ömsesidighet - Les mer…

Morot eller piska? - om strategier för integration

Integration är ett hett tema i de nordiska länderna just nu. Det är en diskussion med många dimensioner och med starka åsikter. Den handlar om den förändrade nationalstaten, om välfärdssystemen och om arbetsmarknadspolitik, liksom om arbetskraftsinvandring kontra de invandrare som redan är här. Om en sak är dock de flesta aktörerna överens – det är arbetet som är den viktiga basen för integration. Frågan är vilka incitament som öppnar arbetsmarknaden för de invandrare som finns här och mot vem de ska riktas?

Morot eller piska? - om strategier för integration - Les mer…

Side-alternativer

This is themeComment