Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i Emner i Helse

Helse

Förkyld med feber? Rätt att stanna hemma

Förkyld med feber? Rätt att stanna hemma

När tycker nordborna det är OK att stanna hemma istället för att gå till jobbet? Det beror på vilket land vi talar om. Danskarna är mest accepterande vad gäller sjukskrivningar, och listar stress på jobbet som den mest acceptabla orsaken att stanna hemma. I Finland och Island går den attityden inte hem alls. Där är inställningen till sjukskrivningar mycket mer restriktiv.

Förkyld med feber? Rätt att stanna hemma - Les mer…

Økt ansvar og lavere sykefravær på Vej&Park, Bornholm

Økt ansvar og lavere sykefravær på Vej&Park, Bornholm

- Før hang vi fra oss hodet på knaggen når vi kom på jobb. Nå har vi det med oss hele tiden. I dag er vi nødt til å tenke selv, sier Kenn Olsen med humor og smil. Han er fællestillidsmand ved Vej&Park Bornholm. Stolte som haner tar han og kollega Michael Lou imot oss. De har noe å berette og noe å vise frem.

Økt ansvar og lavere sykefravær på Vej&Park, Bornholm - Les mer…

Norden til felles kamp mot sykefraværet

- God og anstendig ledelse er avgjørende viktig hvis vi skal få ned sykefraværet, sier den danske beskæftigelsesministeren Claus Hjort Frederiksen når han møter pressen. Han har nettopp åpnet konferansen ”Sykefravær i Norden” med utfordringen: - Sykefraværet skal ned, til nytte for alle, og det skal ned i hele Norden.

Norden til felles kamp mot sykefraværet - Les mer…

Norska sjukfrånvaron inte längre en privatsak

Norska sjukfrånvaron inte längre en privatsak

I Norge har avtalet om ett ”Inkluderande Arbetsliv” dramatiskt minskat sjukfrånvaron. I de verksamheter som skriver under avtalet får de anställda rätt att ta ut dubbelt så många sjukdagar per år utan läkarintyg som tidigare. Effekten blev den motsatta.

Norska sjukfrånvaron inte längre en privatsak - Les mer…

Dagfinn Høybråten reformerar den norska välfärden

Dagfinn Høybråten reformerar den norska välfärden

- Vi måste få en bredare väg in i arbetslivet och en smalare väg ut, säger Norges arbets- och socialminister Dagfinn Høybråten. Han har ansvaret för att genomföra tre stora reformer som kommer att påverka det norska arbetslivet kraftigt.

Dagfinn Høybråten reformerar den norska välfärden - Les mer…

Program for et fristende arbeidsliv

I Finland går myndighetene i bresjen for å skape et arbeidsliv som skal fremme arbeidsevnen og lokke flere til arbeidet. VETO heter det omfattende arbeidslivsprogrammet som lanseres i disse dager.

Program for et fristende arbeidsliv - Les mer…

Arbetslivsminister Hans Karlsson: Trygge arbeidsplasser gir økt produktivitet

Arbetslivsminister Hans Karlsson: Trygge arbeidsplasser gir økt produktivitet

Sveriges nye arbetslivsminister har en dyp og inderlig fascinasjon. Den har fulgt ham siden han som liten gutt fanget sin første fjäril. Så fortryllet er han av det lille insektet at han nå, 40.000 selvfangete sommerfugler senere, vil åpne et museum for nordiske sommerfugler på Öland.

Arbetslivsminister Hans Karlsson: Trygge arbeidsplasser gir økt produktivitet - Les mer…

Bok i fokus: Hjernestress som folkesykdom

Sofia var en ung og sporty kvinne med fin jobb i en ekspansiv it-bedrift, liten baby og ektemann i samme bransje. Kjernesunne Sofia fant en bra dagmamma til sin lille sønn, jobbet full tid og fikset det meste. Helt frem til hun bokstavelig talt stupte i gulvet på kontoret. Hun var rammet av hjernestress og kroppen reagerte kraftig. Hun ble sykemeldt i ett år, men lærte å presse seg selv mindre.

Bok i fokus: Hjernestress som folkesykdom - Les mer…

Side-alternativer

This is themeComment