Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i Emner i Inkludering

Inkludering

Arbetet viktigast i alla nordiska ländernas integrationspolitik

Arbetet viktigast i alla nordiska ländernas integrationspolitik

De nordiska länderna är alla attraktiva mål för både flyktingar och arbetsinvandrare. Men det finns stora skillnader, både vilka grupper som kommer och hur de tas emot. Finland och Island har alltid haft sina säregenheter, men nu ökar skillnaderna också allt snabbare mellan Danmark, Norge och Sverige.

Arbetet viktigast i alla nordiska ländernas integrationspolitik - Les mer…

Solveig Horne, minister med blå-blått blikk på norsk integrasjon

Solveig Horne, minister med blå-blått blikk på norsk integrasjon

- Nå sitter jeg i regjering, sier Fremskrittspartiets barne-, likestillings og inkluderingsminister Solveig Horne. Nå er det samarbeidsavtalen med regjeringspartiet Høyre og samarbeidspartiene Venstre og Kristelig folkeparti som gjelder. Det er mye god FrP-politikk i den avtalen, sier statsråden. Hun har «ingen kommentar» til partifeller som savner FrP-politikk.

Solveig Horne, minister med blå-blått blikk på norsk integrasjon - Les mer…

Utrikesfödda är en viktig arbetskraftsresurs

Utrikesfödda är en viktig arbetskraftsresurs

Arbete och språkfärdigheter räknas som avgörande för att integreras i ett land. Men det är inte självklart att det räcker med arbete, visar en ny rapport som presenterades i Stockholm den 28 november på en konferens om inkluderande arbetsliv för utrikes födda.

Utrikesfödda är en viktig arbetskraftsresurs - Les mer…

Elisabeth Svantesson ny arbetsmarknadsminister i Sverige

Den 17 september utsågs Elisabeth Svantesson till ny arbetsmarknadsminister. Hon ersätter Hillevi Engström som blev biståndsminister. Regeringsombildningen skedde i samband med regeringsförklaringen.

Elisabeth Svantesson ny arbetsmarknadsminister i Sverige - Les mer…

Utdanning Nord gir yrkesutdanning til langtidsledige

Utdanning Nord gir yrkesutdanning til langtidsledige

Utdanning Nord er en felles nordisk utdanningsinstitusjon som gir individualisert undervisning i over tretti yrkesfag til arbeidsløse finner, svensker og nordmenn. Hit, til Övertorneå, på grensen mellom Sverige og Finland, inviterte arbeidsmarkedsminister Hillevi Engström nordiske kolleger og representanter for arbeidslivet til rådslag. Hva er det som gjør utdanningen så spesiell?

Utdanning Nord gir yrkesutdanning til langtidsledige - Les mer…

Flere socialøkonomiske virksomheder på vej i Danmark

Flere socialøkonomiske virksomheder på vej i Danmark

Både Norden og EU arbejder på at fremme socialøkonomiske virksomheder. I Danmark er regeringen på vej med en ny strategi.

Flere socialøkonomiske virksomheder på vej i Danmark - Les mer…

Myndighet i Stockholm ska flyttas till upploppsdrabbad förort

Den svenska Diskrimineringsombudsmannen, DO, ska på uppmaning av regeringen utreda en flytt från Stockholms innerstad till förortsområdena Tensta/Rinkeby – områden som bara för några veckor sedan skakades av upplopp. Också Stockholms stad har just beslutat att flytta sin Utbildningsförvaltning med 400 anställda dit.

Myndighet i Stockholm ska flyttas till upploppsdrabbad förort - Les mer…

Finländskt tomatrike förebild för integration

Den lilla finländska kommunen Närpes, med sin tomatkarneval och svårbegripliga svenska dialekt, har gjort sig känt för lyckad integrering av invandrare. Växthus och industrier erbjuder arbetsplatser samtidigt som mottagandet i det småskaliga samhället varit varmt. Arbetslösheten bland utlandsfödda ligger på samma låga nivå som bland de ursprungliga ortsborna.

Finländskt tomatrike förebild för integration - Les mer…

OECD: Nødvendig å reformere velferdsnorge for å holde psykisk syke i arbeid

Den norske sykelønnsordningen med 100 prosent kompensasjon fra første dag er for raus. Alle parter; arbeidstakere og arbeidsgivere, fagforeninger, kommuner, skolene og de psykososiale tjenestene må gjøres ansvarlige gjennom økonomiske incentiver, er meldingen fra OECD.

OECD: Nødvendig å reformere velferdsnorge for å holde psykisk syke i arbeid - Les mer…

Anniken Huitfeldt: arbeidsminister med øye for likestilling

Anniken Huitfeldt: arbeidsminister med øye for likestilling

”Flere kan arbeide noe” sier Anniken Huitfeldt når jeg møter Norges nye arbeidsminister idet 2013 akkurat har kommet i gang. I september er det valg. Spørsmålet er: hvor vil hun sette sitt stempel det neste halve året; hvor vil hun gjøre en forskjell som arbeidsminister i regjeringen Stoltenberg?

Anniken Huitfeldt: arbeidsminister med øye for likestilling - Les mer…

OECD: Sverige har flest invandrare i Norden - de får lättast jobb i Island

Sverige har den högsta andelen invandrare i befolkningen, men Island har snabbt kommit upp på en nästan lika hög nivå. Andelen invandrare har fördubblats på tio år i Island.

OECD: Sverige har flest invandrare i Norden - de får lättast jobb i Island - Les mer…

Norge omförhandlar trepartsavtalet om ett inkluderande arbetsliv

Norge omförhandlar trepartsavtalet om ett inkluderande arbetsliv

När arbetsdepartementet bjöd in till den årliga konferensen om IA-avtalet var alla där. Inte minst LO och NHO vars ledare för första gången möttes i en debatt, efter att Kristin Skogen Lund tagit över som arbetsgivarchef.

Norge omförhandlar trepartsavtalet om ett inkluderande arbetsliv - Les mer…

Leder: Utbytterikt for nordiske ministere på Svalbard

Norges arbeidsminister Hanne Bjurstrøm ”ville gjøre stas på nordisk samarbeid” og inviterte sine nordiske kolleger til Svalbard.

Leder: Utbytterikt for nordiske ministere på Svalbard - Les mer…

Nordiske ministere ønsker et åpnere arbeidsliv

Nordiske ministere ønsker et åpnere arbeidsliv

Til tross for krise og arbeidsløshet som biter seg fast, er arbeidsministrenes strategiske fokus å mobilisere flere til arbeidslivet. De legger vekt på at det langsiktig er behov for arbeidskraft, og at alle har rett til å delta på fullverdig vis i arbeids- og samfunnsliv. Utfordringen er å få arbeidslivet med på satsingen.

Nordiske ministere ønsker et åpnere arbeidsliv - Les mer…

Ny norsk giv med satsing på jobb til funksjonshemmede

Funksjonshemmedes organisasjoner og partene i arbeidslivet var rause med rosende ord da arbeidsminister Hanne Bjurstrøm og barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken presenterte ”Jobbstrategi for personer med nedsatt funksjonsevne” i tilknytning til at Statsbudsjettet 2012 ble lagt frem 6.oktober.

Ny norsk giv med satsing på jobb til funksjonshemmede - Les mer…

Norden klarade krisen väl men välfärdsmodellen bör anpassas

Norden klarade krisen väl men välfärdsmodellen bör anpassas

De nordiska länderna tog sig igenom finanskrisen som inleddes 2008 med flaggan högt. Den välfärdsmodell som präglar de fem länderna visade sig vara effektiv. Nu skakas världens ekonomi återigen. Är den nordiska modellen fortfarande en gyllene medelväg mellan den mer brutala anglosaxiska modellen och den brist på statsfinansiell kontroll som funnits i många Medelhavsländer?

Norden klarade krisen väl men välfärdsmodellen bör anpassas - Les mer…

Manchesters arbeidsløse underklasse i fokus etter opptøyer

Manchesters arbeidsløse underklasse i fokus etter opptøyer

Hva fikk hundrevis av unge til å gå amok i Manchester og andre britiske byer i august? Debatten har gått høyt i ukene etter opptøyene som kostet fem mennesker livet og millioner av pund i ødeleggelser. Høyresiden skylder på moralsk forfall, venstresiden skylder på budsjettkutt og sosial nød. I Manchester har opptøyene satt søkelys på det store og voksende gapet mellom fattig og rik.

Manchesters arbeidsløse underklasse i fokus etter opptøyer - Les mer…

Språkkunskaperna är nyckeln men låset passar inte alltid

Det är få frågor som det råder en så stor politisk enighet om i de nordiska länderna som att språkkunskaperna är nyckeln till både integration och arbetslivet. Alla de fem länderna erbjuder invandrare flera hundra timmar gratis utbildning i det egna språket, men de har valt olika modeller och ställer olika krav.

Språkkunskaperna är nyckeln men låset passar inte alltid - Les mer…

Side-alternativer

This is themeComment