Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i Emner i Innovasjon

Innovasjon

Bok i fokus: Dags för en ny framtidsvision

Bok i fokus: Dags för en ny framtidsvision

Det danska institutet för framtidsstudier gav 1999 ut boken The Dream Society, som handlade om vad som skulle komma efter informationssamhället. Svaret var den gången att det inte är tillräckligt för företagen att slåss med pris och kvalitet. Deras produkter måste också ha en historia som konsumenterna identifierar sig med. Harley Davidsons motorcyklar handlar mer om att köpa frihet och en livsstil, än om att köpa ett framkomstmedel.

Bok i fokus: Dags för en ny framtidsvision - Les mer…

Mot et bredt innovasjonsbegrep

I løpet av få år har ”innovasjon” blitt det hete tema i arbeids- og bedriftslivet. Grunnen er velkjent nok: Global priskonkurranse gjør det stadig vanskeligere å overleve på standardisert masseproduksjon av varer og tjenester; den som skal ta ut høye priser må hele tiden by på noe nytt, noe annerledes, noe som ikke konkurrentene har.

Mot et bredt innovasjonsbegrep - Les mer…

Det hvide vand i Landskrona

Det hvide vand i Landskrona

Et projekt om erhvervsinnovation i Landskrona resulterer i, at der nu oprettes en ny eksportvirksomhed med to langtidsledige som ejere.

Det hvide vand i Landskrona - Les mer…

En spjutspets inom hjärtdiagnostik

En spjutspets inom hjärtdiagnostik

- I de gamla goda dagarna var vi en gerillagrupp som tog oss upp till kunden på toppen av en kulle. Vi visste att vi skulle lyckas sälja vår produkt till slut, men det var en lång och omständlig kamp, säger Jan Sollid, Operation Manager på GE Vingmed Ultrasound i Horten.

En spjutspets inom hjärtdiagnostik - Les mer…

Den elektroniska kusten

Den elektroniska kusten

Att bygga nätverk och sprida idéer tar tid. Det kräver massa presentationer. Jan Eric Elleri och Thomas Brekke har hunnit bli ett radarpar som avslutar varandras meningar. - Jag pratar mer med Brekke än min fru, skämtar Jan Eric.

Den elektroniska kusten - Les mer…

Innovation uppstår i möten

Innovation uppstår i möten

Vilka är de bästa förutsättningarna för att skapa ett innovativt klimat? Vad kan vi lära av varandra – tvärs över landsgränserna? Och vad spelar organisationen för roll i skapandet av innovativa system? Detta är några av frågorna som varit föremål för ett svenskt norskt forskningsprojekt, bland annat i svenska Blekinge och norska Vestfold.

Innovation uppstår i möten - Les mer…

Personalinnovation

Personalinnovation

Var sjätte vecka träffas sju personalansvariga från olika företag i samarbetsgruppen Avanse. Där pågår utvecklingsarbete inom personalområdet och där vågar deltagarna dryfta problem för att hjälpa varandra att hitta lösningar. Gruppen är en av många samarbetsformer som ska skapa innovation i Vestfold.

Personalinnovation - Les mer…

Samarbete den största innovationen

Samarbete den största innovationen

Finland har på bara några år tagit steget till positionen som ett av världens mest innovativa länder när det gäller arbetsplatser och global konkurrens. Vägen dit började i djup ekonomisk kris.

Samarbete den största innovationen - Les mer…

Nkt cabels finder nye stier

Nkt cabels finder nye stier

Virksomheden nkt cabels på Sjælland har evalueret første etape af et projekt om erhvervsinnovation og fået et kik ind i fremtiden.

Nkt cabels finder nye stier - Les mer…

Videofilmen - förändringens spegel

Videofilmen - förändringens spegel

Pauliina Raunio sitter i videorummet och studerar inspelningar från det daghem i Hyvinge där hon tillbringat flera veckor under våren. Barnen är med i ett rollspel som utgår från Ronja Rövardotter.

Videofilmen - förändringens spegel - Les mer…

Innovation i Blekinge - ett starkt ledarskap och en smula tur

Det såg inte särskilt ljust ut i Blekinge i slutet av 80-talet och början av 90-talet. Men utvecklingen vändes och på kort tid skapades mer än 5 000 jobb i regionen. Genom initiativ av några få eldsjälar blev Ronneby och Karlskrona en av Sveriges hetaste IT-regioner.

Innovation i Blekinge - ett starkt ledarskap och en smula tur - Les mer…

Ökad satsning på arbetslivet i Finland

Den finska regeringen ska öka den statliga satsningen på att förbättra både produktivitet och trivsel på arbetsplatserna.

Ökad satsning på arbetslivet i Finland - Les mer…

Bok i fokus: Det allmektige nettverket

Manuell Castells hviler ikke. Forfatteren av triologien ”The Information Age”, som allerede regnes som en klassiker, har på nytt gitt oss en analyse av vår samtid.

Bok i fokus: Det allmektige nettverket - Les mer…

Side-alternativer

This is themeComment