Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i Emner i Sysselsetting

Sysselsetting

Snart tystnar varvet
Finlands varvsarbetare går en dyster framtid till mötes. Om ett år finns inget varvsjobb kvar om det inte kommer nya fartygsbeställningar. Det handlar om närmare 20.000 arbetsplatser.
EU - Fra København til København
Når Danmark i juli overtar formannskapet i EU, er det ett mål som går foran alt: Danskene vil at den prosessen mot et utvidet EU som startet i København, skal sluttføres i København, i det minste for en gruppe av søkerland.
Ålänningar sökes
Medan Finland i stort strider mot arbetslösheten, utkämpas på Åland en helt annan batalj. Den lilla ön, med 26 000 invånare, formligen skriker efter arbetskraft. I en bred kampanj försöker man nu locka bland annat välutbildade ålänningar att återvända.
Drömjobbet fanns på ön
- Bor man på en sån här liten holme, vill man i något skede av livet ut och se sig om.
Storstadens möjligheter lockar
Hösten 1993 flyttade åländskan Johanna Jahrén till Sverige för högskolestudier. Idag har hon ett stimulerande bankjobb i Stockholm.
Snurr på utvecklingen
Åland är en av de rikaste regionerna inom Europeiska Unionen. Men det stora beroendet av sjöfarten kan bli ett problem och fler välutbildade måste lockas till ön.
Det gode arbeidet på topp i EU
- "Det gode arbeidet" vil stå sentralt når Sverige overtar formannskapet i EU første halvår 2001, sier statssekretær Anna Ekström i det svenske næringsdepartementet til Arbeidsliv i Norden. Hun er ansvarlig for planleggingen av formannskapet på sysselsettingsområdet.

Side-alternativer

This is themeComment