Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i Nyheter i Nyheter 2019 i Lisbeth Dalgaard Svanholm skal samle store og små arbejdsgivere
Lisbeth Dalgaard Svanholm skal samle store og små arbejdsgivere
Nyhet

Lisbeth Dalgaard Svanholm skal samle store og små arbejdsgivere

| Tekst Marie Preisler, foto: DA

Mens dansk fagbevægelse har fået ny hovedorganisation, har modparten, DA, fået ny formand, en kvinde, som skal skabe samling blandt de meget forskellige medlemsvirksomheder.

Samtidig med dansk fagbevægelse har skabt den nye hovedorganisation FH, for at sikre sig større indflydelse, har hovedorganisationen på arbejdsgiverside, DA, også skiftet ud i toppen. I december 2018 skiftede DA topleder. Den nye formand er kvinde, købmand og optaget af ligestilling.

DA er hovedorganisation for 14 arbejdsgiverforeninger på det private arbejdsmarked og dermed talerør for mere end 24.000 virksomheder inden industri, handel, transport, service og byggeri. Den nye DA-formand, Lisbeth Dalgaard Svanholm, taler derfor på vegne af mange og meget forskellige organisationer, som hun skal sikre størst mulig indflydelse.

Hendes største opgave venter derfor måske på de indre linjer. DA’s medlemmer er vidt forskellige og indbyrdes rivaliserende: Der er giganten DI, Dansk Erhverv og Dansk Byggeri, og en række mindre og meget små erhvervsorganisationer. Den nye formand skal derfor samle og finde brede kompromiser, alle medlemmer kan enes om, forudser nyhedsbrevet Mandag Morgen.

Selv udtalte DA-formanden ved udnævnelsen, at hun ser det som sin største opgave at sikre virksomheder gode rammevilkår og den nødvendige arbejdskraft – også fra udlandet.

Før hun blev DA-formand var hun formand for brancheorganisationen De Samvirkende Købmænd, DSK, og udtalte i den egenskab, at hun er optaget af ligestilling og ser det som et fælles ansvar for samfundets aktører at få flere kvindelige mellemledere ind i virksomhedernes topledelse. Hun gav ved samme lejlighed kvinder det råd at gifte sig med en mand, der ser det som familiens fælles projekt, at kvinden også kan gøre karriere. Og hun advarede om, at barsel ikke for kvinder må blive en sovepude, der bremser karrieren.

Selv har hun overtaget sin fars supermarked i byen Hørsholm nord for København og ejer og driver det. Hun er 59 år, gift og har to voksne børn.

arkivert under:
Lisbeth Dalgaard Svanholm
  • Formand i Dansk Arbejdsgiverforening siden december 2018
  • Tidligere formand for brancheorganisationen De Samvirkende Købmænd, DSK
  • Ejer og driver et supermarked i Nordsjælland, som hun har overtaget fra faderen
  • 59 år, gift, har to voksne børn
Nyhetsbrev

Motta Arbeidsliv i Norden gratis med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
h
This is themeComment