Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i Nyheter

Nyheter

Faren for social import

Faren for social import

Nogle faggrupper frygter EU-udvidelsen, mens andre ser nye muligheder – og den danske beskæftigelsesminister vil indføre en arbejdsmarkedspolitisk sikkerhedsmekanisme for at hindre socialt misbrug.

Faren for social import - Les mer…

Nu skal de sidste hindringer fjernes

Nu skal de sidste hindringer fjernes

Den tidligere danske statsminister Poul Schlüter er sat i spidsen for arbejdet med at fjerne de mange små hindringerne der bremser nordiske borgere som vil flytte mellem landene for at bo og arbejde.

Nu skal de sidste hindringer fjernes - Les mer…

EU - Fra København til København

Når Danmark i juli overtar formannskapet i EU, er det ett mål som går foran alt: Danskene vil at den prosessen mot et utvidet EU som startet i København, skal sluttføres i København, i det minste for en gruppe av søkerland.

EU - Fra København til København - Les mer…

Deltid på plads

Den danske regering fik flertal for sit lovforslag om deltid og det rykker ved nogle fundamentale forhold på arbejdsmarkedet - og det næste bliver kampen om ekslusivaftalerne.

Deltid på plads - Les mer…

Individanpassad pensionering

Riv hindren för äldre i arbetslivet. Det är grundtanken i en svensk rapport som den så kallade Seniorgruppen i slutet av april överlämnade till Mona Sahlin. Utgångspunkten är att den äldre arbetskraften behövs i arbetslivet och att man därför måste undanröja regler i lagar och avtal som motverkar ett längre arbetsliv.

Individanpassad pensionering - Les mer…

Færre regler? Flere aftaler om arbejdsmiljø

Den danske regering har trukket i arbejdsmiljø-nødbremsen, nu skal love og regler på området i højere grad aftales mellem parterne på arbejdsmarkedet.

Færre regler? Flere aftaler om arbejdsmiljø - Les mer…

På jakt efter sjukskrivningarnas kärna

Den höga och snabbt ökande sjukfrånvaron i Sverige är starkt relaterad till arbetsplatserna. Därför är det hög tid att återskapa den goda arbetsplatsen och anpassa arbetet till individerna. Det är en av slutsatserna i ett betänkande om den ökande sjukfrånvaron, som gjorts på uppdrag av den svenska regeringen och som nu är ute på remiss.

På jakt efter sjukskrivningarnas kärna - Les mer…

Med rätt att kalla sig inkluderande

Nu finns möjlighet för de norska företagen och verksamheterna att få benämna sig ”inkluderende arbeidslivsbedrifter”. För det krävs bland annat att de aktivt arbetar för att förebygga ohälsa och i gengäld ger myndigheterna dem stöd och extra förmåner.

Med rätt att kalla sig inkluderande - Les mer…

Vid tölum íslensku – Speak English, please

Stadig flere utlendinger får arbeidstillatelse i Island. Det har ført til store og økende språkproblemer. Islandsk er vanskelig, og for mange utlendinger er det nesten umulig å klare seg i jobben uten å kunne språket. Islands Handelsråd oppfordrer nå sine medlemmer til å benytte engelsk som arbeidsspråk i bedrifter som trenger velutdannet arbeidskraft eller arbeider internasjonalt.

Vid tölum íslensku – Speak English, please - Les mer…

Det nye borgerlige Danmark

Den nye borgerlige regering sætter meget kraftigt aftryk i arbejdsmarkedspolitikken.

Det nye borgerlige Danmark - Les mer…

Nordiske land må lære mer av hverandre

- ”Et inkluderende arbeidsliv” vil være et gjennomgående tema på arbeidsmarkeds- og arbeidsmiljøområdet under det norske formannskapet i Nordisk Ministerråd. Det sier arbeids- og administrasjonsminister Victor D. Norman, som også ønsker å legge større vekt på erfaringsutveksling mellom landene.

Nordiske land må lære mer av hverandre - Les mer…

Sysselsetting i kunnskapsøkonomien

- Europas årlige Employment Week er en mulighet til å holde seg oppdatert om utviklingen på arbeidsmarkedet og informert om de utfordringene vi står overfor, sa EU-kommisjonær Anna Diamantopoulou i sin åpningstale på den 9. europeiske sysselsettingskonferansen.

Sysselsetting i kunnskapsøkonomien - Les mer…

Ny strategi for det nordiske arbeidsmarkedet

Endringene i det nordiske arbeidsmarkedet fører til mangel på kvalifisert arbeidskraft innenfor en rekke områder. Det fastslo den danske arbeidsminister Ove Hygum i sitt hovedinnlegg om strategien for arbeidsmarkedspolitikken i Norden under Nordisk Råd på Island.

Ny strategi for det nordiske arbeidsmarkedet - Les mer…

Kunskapens vägar och växtplatser

Förr var kunskapsproducenterna lättidentifierade. Scenen var i huvudsak skolor och universitet, och där fanns lärare och forskare som de viktigaste och väl synliga aktörerna. Idag är bilden en annan. Forskning kan lika väl ske på ett socialkontor i en kommun och lärarna kan hålla kurser på ett företag. Arenan har förändrats och det påverkar bilden av vad kunskap är.

Kunskapens vägar och växtplatser - Les mer…

Arbetsmiljö förr och nu

I tider av arbetskraftsbrist växer intresset för arbetsmiljöfrågorna. Det sker idag och det har skett tidigare i arbetsmiljöns historia. Det visar en nyutgiven svensk antologi ”Work Life, Work Environment and Work Safety” som sätter arbetsmiljöforskningen i ett historiskt sammanhang.

Arbetsmiljö förr och nu - Les mer…

Side-alternativer

Nyhetsbrev

Motta Arbeidsliv i Norden gratis med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
This is themeComment