Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i Om oss i Artikler av Marie Preisler

Artikler av Marie Preisler

Direkte fra København: Er danskerne drillepinde eller glade for ligestilling?
Det ligner mere drilleri end ægte ligestillingsånd, når danskerne klager løs over manglende ligestilling i swingerklubben, i strikkeklubben og hos frisøren. Nu siger politikerne stop.
Appel til Norden: drop modstanden mod at diskutere mindsteløn
Norden skal holde op med at se lovbestemt mindsteløn i EU som et farvel til den nordiske model. Lær af Norge, opfordrer den nordiske fagbevægelses sammenslutning, NFS, og danske arbejdsmarkedseksperter.
Flere flygtninge og indvandrere skal i arbejde i Danmark
Alt for få flygtninge og indvandrere i Danmark har et arbejde, og det skal der gøres noget ved. Det er der bred enighed om. Derimod støtter de færreste statsministerens forslag om at lade flygtninge og indvandrere rense strande og reparere gynger i daginstitutioner.
Politisk opråb: Gør Norden til vækstcenter for deleøkonomi
Norden kan blive et blomstrende center for deleøkonomiske eksperimenter til gavn for hele samfundet, men politikerne sover i timen, vurderer den radikale politiker Charlotte Fischer, som sidder i Rådet for Bæredygtig Erhvervsudvikling, Trængselskommissionen og er medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden.
Supermarkedskæde forbedrer det psykiske arbejdsmiljø
Supermarkedskæden Netto er nomineret til dette års store danske arbejdsmiljøpris for at forbedre det psykiske arbejdsmiljø ved at ruste koncernens 10.000 overvejende unge medarbejdere til at forebygge og håndtere røveri og voldsomme kunder.
Jeg følger sikkerhedsinstrukserne – de er jo ikke lavet for sjov
For Mathias Schou Sørensen og mange danske unge er et job i et supermarked starten på arbejdslivet og den første erfaring med arbejdsmiljøudfordringer. Dem oplever unge flere af end andre medarbejdere.
Skab rum for kreativitet på arbejdspladsen
Drop at sende medarbejdere på kursus i kreativitet og prioritér i stedet kreative afbrydelser i arbejdsdagen. Sådan lyder et af mange råd fra Danmarks nye professor i kreativt lederskab, erhvervsmand og milliardær Christian Stadil.
Danmark styrker erhvervsuddannelserne
Få danske unge står udenfor arbejdsmarkedet. Bedre erhvervsuddannelser skal sikre endnu flere uddannelse og job.
Kvinfo-direktør: Norden har ikke råd til at undvære ligestilling
Moderne ligestilling skal sætte begge køn fri, og Norden må gå foran. Det er for dyrt at lade være, fastslår Nina Groes, direktør i Danmarks videnscenter for køn, ligestilling og mangfoldighed, Kvinfo.
Fra journalist til spindoktor og retur
Når journalister bliver kommunikationschefer eller særlige rådgivere for politikere – såkaldte spindoktorer - betyder det ofte et farvel til journalistikken for evigt. Men ikke altid. Tre tidligere spindoktorer fortæller her om deres tilbagevenden til medieverdenen. De er enige om, at opholdet ”på den anden side af bordet” har gjort dem til bedre journalister.
Island lidt tættere på ligeløn
En ny, frivillig ligelønsstandard bringer Island et skridt tættere på ligeløn og underbygger Islands frontløberposition i forhold til ligestilling
Stine Bosse: Bevar Norden som et smørhul
Norden er et privilegeret smørhul, og sådan skal det helst fortsætte, men det kræver helhjertet opbakning til EU-samarbejdet, mener den danske Stine Bosse, flere gange kåret til en af verdens mest magtfulde erhvervskvinder.
Altid norsk i hjertet
Til august har den norske badmintonspiller Erik Rundle boet flere år i Danmark end i Norge, og han tvivler på, om han nogensinde vender tilbage til Norge for mere end ferie og forsvar af sine badmintontitler.
Danmark sætter turbo på velfærdsteknologien
Den offentlige sektor skal i langt højere grad forpligtes til at anvende velfærdsteknologi på eksempelvis plejehjem og hospitaler, mener den danske regering. En del er i gang, men et egentlig gennembrud lader vente på sig.
"Jeg er blevet mere selvhjulpen"
Aarhus Kommune er frontløber i introduktionen af velfærdsteknologi. For 67-årige Svend Erik Christensen betyder det, at han kan klare meget mere selv – herunder også toiletbesøg.
Manu Sareen: ligestilling er nøgle til integration
Et opgør med manglende ligestilling i etniske minoritetsmiljøer er på vej i Danmark. Minister for børn, ligestilling, integration og sociale forhold, Manu Sareen, ser et ungdomsoprør ulme blandt unge fra indvandrermiljøerne i protest mod forskelsbehandlingen af piger og drenge og opfordrer alle til at bakke op.
Udspil klar til ny dansk beskæftigelsespolitik
Der sker store ændringer af indsatsen over for arbejdsløse i a-kasse, hvis regeringen følger det såkaldte Carsten Koch-udvalgs anbefalinger, som nu ligger klar. En ny beskæftigelsespolitik ventes på plads før sommerferien.
Skærpet dansk fokus på arbejdsmiljø
Byggeriet i Danmark gør fælles front mod arbejdsulykker. Initiativet er et af flere tiltag for bedre fysisk arbejdsmiljø fra regeringen.
Fra udsat kvinde til strikkepige
Den danske sociale entreprenør Nina Brandi involverer med succes langtidsledige og udsatte kvinder i sin strikkevirksomhed mormor.nu, der sælger hjemme- og maskinstrik til hele verden.
Dansk pædagog: Deltid presser min økonomi
Dorte Nielsen er en af mange offentlig ansatte danske kvinder med deltidsjob. Det har givet hende et bedre arbejdsliv men en stram økonomi.

Side-alternativer

This is themeComment