- Jeg har jo laget statistikk på utenriksregnskap og nasjonalregnskap og sykehus, på kommuner, på fastleger, på Longyearbyen, på ulike typer grupper, og jeg har alltid fremsnakket betydningen av statistikk og tenker at det fortsatt er viktig. Det er viktig for demokratiet, rett og slett. Det er viktig for forståelsen av samfunnet, det å ha god sammenlignbar og sammenhengende statistikk.
- Jeg synes SSB har et viktig samfunnsoppdrag og jeg tenker at forskning henger sammen med det, det er mye som er gjenkjennbart, med kvalitet og rammene.
Einar Thorsrud (1923 - 1985) var en norsk sosialpsykolog og arbeidsforsker. Han var en av pionerene i utviklingen av sosiotekniske systemstudier og arbeidet med det han kalte «industrielt demokrati».
Thorsrud ble utdannet cand.psychol. i 1948. Han var stipendiat ved NTH i 1954, og ble dosent og leder for Institutt for industriell miljøforskning i 1958. Han arbeidet ved Arbeidsforskningsinstituttene i Oslo fra 1965, først som sjef for Arbeidspsykologisk institutt, senere som forskningsleder. Han var professor i sosialpsykologi ved Universitetet i Oslo fra 1975. Kilde: SNL
Dette er noen av AFI:s forskere som Elisabeth Nørgaard nevnte under 60-årskonferansen:
Jorunn Solheim, Tian Sørhaug, Ragnar Næss, Jon Frode Blichfeldt, Aslaug Hetle, Trine Deichman-Sørensen, Per Engelstad, Thoralf Qvale, Olav Eikeland, Robert Salomon, Øyvind Pålshaugen, Nina Amble og Eivind Falkum.