Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i I fokus i I fokus 2024 i Jämställdhet 2024 i Lone Schmidt: Hjælp Nordens unge til at få børn tidligere

Send denne siden

Skriv inn e-postadressen til vennen din, og vi sender vedkommende en e-post med en lenke til denne siden.
Adresse-informasjon
(Påkrevd)
E-post-adressen som siden skal sendes til.
(Påkrevd)
Epostadressen din.
En kommentar til denne lenken.
Hvem bliver valgt?

Vurdering af embryoner ved hjælp af et embryoskop.

Ny viden om dansk og global infertilitet

20 procent af de 25-44-årige danske borgere, der har forsøgt at få børn, har på et tidspunkt oplevet infertilitet. Forekomsten er på niveau med tidligere danske befolkningsstudier, selvom ca. hvert ottende barn i dag kommer til verden med hjælp fra fertilitetsbehandling,

  • Der er samme forekomst globalt. Et nyligt globalt systematisk review og metaanalyse af infertilitet i befolkningsstudier viser, at den globale gennemsnitlige forekomst af infertilitet er 18 procent, når det blev beregnet blandt alle deltagere i studiet, hvoraf hovedparten havde forsøgt at få barn/børn.
  • Infertilitet er en hyppig folkesygdom, der har alvorlige menneskelige og samfundsmæssige konsekvenser, fastslår undersøgelsen.
  • Infertilitet er en sygdom, der af Verdenssundhedsorganisationen WHO defineres ved forsøg på opnåelse af en graviditet i mere end 12 måneder, uden at det lykkes.
  • Danske borgere, der har oplevet infertilitet, har generelt dårligere helbred og i højere grad tegn på stress – faktorer som enten kan være årsag til eller konsekvens af infertiliteten.
  • Næsten halvdelen af de borgere, der har oplevet infertilitet, har ikke fået de børn, de gerne ville.
  • Mange med infertilitet opnår at blive forældre efter fertilitetsbehandling. Ved fertilitetsbehandling forsøger man med forskellige behandlingsteknologier at gøre kvinden gravid, mens fertilitetsbehandlingen ikke behandler den tilgrundliggende sygdomsårsag til infertiliteten.
  • Ca. 12 procent af alle børn født i Danmark i 2021 kom til verden efter fertilitetsbehandling.
Læs mere:

Kvalitative interviews med unge mænd om deres tanker om familiedannelse og deres overbevisning om at være frugtbare og manglende viden om risikofaktorer for nedsat frugtbarhed.

Hviid Malling et al. 2022.

Full article: ‘Doing it in the right order’: childless men’s intentions regarding family formation (tandfonline.com)

Full article: Taking fertility for granted – a qualitative exploration of fertility awareness among young, childless men in Denmark and Sweden (tandfonline.com)

Spørgeskemaundersøgelse om viden om og holdninger til nedfrysning af ubefrugtede kvindeæg.

Lallement et al. 2016

Full article: A population-based survey on family intentions and fertility awareness in women and men in the United Kingdom and Denmark (tandfonline.com)

”Hvordan løser vi fremtidens fertilitetsproblemer?”, minibog fra Informations Forlag 2023.

Skrevet af Lone Schmidt sammen med Anja Pinborg, professor i gynækologi og obstetrik og ledende overlæge på Afdeling for Fertilitet på Rigshospitalet.

h
This is themeComment