Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i Nyheter i Nyheter 2004 i Den direkte dialog med virksomhederne
Nyhet

Den direkte dialog med virksomhederne

| Text: Anders Jakobsen

Det nye Virksomhedspanel på www.ministerdialog.dk har afsløret stor interesse for socialt engagement blandt danske virksomheder.

Ikke mindre end 5.600 danske virksomheder har på blot et par uger meldt sig til et nyt virksomhedspanel, der har til formål at skabe en dialog omkring socialt engagement. Det blev lanceret som led i det nye tiltag »Ministerdialog.dk«.

Beskæftigelsesministeriet i Danmark sendte breve ud til 80.000 danske virksomheder, og heraf har 9.000 svaret ved at klikke sig ind på www.ministerdialog.dk.

Det skete i slutningen af september 2004, og i løbet af få uger havde 5.600 meldt sig til Virksomhedspanelet. De har gjort det ved – via nettet – at besvaret 21 spørgsmål om socialt engagement på arbejdspladserne. Mange af dem har samtidig fortalt om egne erfaringer, og en del har tilmed stillet spørgsmål.

Egne historier

Ved at lægge egne historier ud på nettet kan andre virksomheder se, hvordan udfordringerne ved socialt engagement meget konkret klares af de virksomheder, der har prøvet det. De deltagende virksomheder i panelet er i størrelse ret jævnt fordelt mellem private og offentlige samt organisationer.

Svarene viser, at mange ønsker kontakt med andre virksomheder, og de vil gerne stille sig til rådighed. Ca. 700 har bedt om at blive medlem af De Regionale Netværk af virksomheder, så der nu er omkring 1400 medlemmer.

Ønsker kontakt

De hyppigste spørgsmål er om: Generelle problemer, når man skal arbejde med socialt engagement. Sygepolitik. Fastholdelse af allerede ansatte med nedsat arbejdsevne. Forhold for folk på særlige vilkår som fleksjob eller med løntilskud. Og endelig om ansættelse af folk med anden etnisk baggrund. Svarene viser iøvrigt – lidt overraskende – at mange ønsker at blive kontaktet af det offentlige.

Ved at klikke ind på Cases kan man læse en række meget konkrete og udvalgte sager fra forskellige navngivne virksomheder, der fortæller om deres erfaringer med socialt engagement. Men ellers bliver alt det, virksomhederne oplyser om sig selv, behandlet anonymt og helt fortroligt.

Planteskole

Direktør og ejer Ole Schellerup fra en af de deltagende virksomheder, Birkholm Planteskole i Allerød i Nordsjælland, siger til AiN:

– Jeg synes,Virksomhedspanelet er en rigtig god idé. Jeg vil ikke mindst bruge det til at påpege nogle af de problemer, vi oplever ved at tage svagt fungerende folk ind på vores arbejdsplads.Vi har svagtfungerende her, som er meget glade for at være her – og vi er glade for at have dem og kan se, at de har det godt.

– Men vi er f.eks. ikke begejstrede for, at her kommer »forretnings «-folk fra kommunerne ind ad døren, og som først og fremmest har til hensigt at få afsat folk til os ud fra snævre økonomiske motiver. Det vil jeg bl.a. bruge Virksomhedspanelet til at påpege og få en debat om, siger Ole Schellerup.

Solbakken

I den jyske by Skive fortæller Søren Søndergaard, der er fungerende afdelingsleder ved døgninstitutionen Solbakken, at de dér har haft rigtig megen glæde af Virksomhedspanelet:

– Vi har brugt det til at få en række gode informationer om det rummelige arbejdsmarked. Vi har kunnet læse om andre, og vi har taget kontakt til syv andre arbejdspladser og to af dem har vi tilmed holdt møder med.

– Der er nogle ting, vi ikke lige har vidst og tænkt på, og det har vi således fået afklaret ved at læse og tale med andre om det rummelige arbejdsmarked. Vi har således ansat to personer på særlige vilkår og påtænker at ansætte én mere.

– Jeg synes, at vi som virksomheder og arbejdspladser har et medansvar for at videreudvikle dette forum. Der er en lang række spørgsmål, som er lette at løse på denne måde. Vi synes Virksomhedspanelet er en rigtig god idé, siger Søren Søndergaard.

Nyhetsbrev

Motta Arbeidsliv i Norden gratis med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
h
This is themeComment