Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i Nyheter i Nyheter 2011 i Nyt tidsskrift formidler forskning om det nordiske arbejdslivet
Nyhet

Nyt tidsskrift formidler forskning om det nordiske arbejdslivet

| Tekst: Helge Søndergaard Hvid

Et nyt tidsskrift, ”Nordic Journal of Working Life Studies” vil bidrage til videreudvikling af det nordiske arbejdsliv ved at formidle forskningsresultater om udviklingstendenser, erfaringer, udfordringer og nye løsningsmuligheder i arbejdslivet.

Nøglen til de nordiske landes økonomiske succes ligger i høj grad i arbejdslivet. Her er der skabt en produktion, der er fleksibel og innovativt orienteret, og som har gjort sig i den globaliserede økonomi. Samtidig udgør arbejdslivet i Norden en betydelig omkostning for de nordiske velfærdsstater, idet der er mange, der ikke kan finde en plads i det moderne arbejdsliv, og som derfor skal forsørges af staten.

Der er derfor en kæmpe udfordring i at skabe og videreudvikle et mangfoldigt, udviklende, innovativt og inkluderende arbejdsliv.

Arbejdslivet i Norden skiller sig ud fra arbejdslivet i det øvrige Europa på følgende områder: Medarbejderne i de nordiske lande har større indflydelse og bedre mulighed for at lære nyt. Arbejdsintensiteten er høj. Lønniveauet er højt, og forskellene i løn og arbejdsforhold er mindre end i de øvrige europæiske lande.

Dertil kommer, at ledelsen i virksomhederne er mere dialogorienteret. Fagforeningerne er stærkere involveret i formningen af arbejdslivet og arbejdsforholdene er stærkere reguleret samtidig med at fleksibiliteten er høj.

”Nordic Journal of Working Life Studies” vil formidle forskningsbaseret viden og erfaring mellem de nordiske lande og gøre nordisk arbejdsliv mere kendt udenfor Norden. Samtidig vil tidsskriftet gerne opbygge et netværk af forskere og professionelle, der interesserer sig for udvikling af nordisk arbejdsliv. Tidsskriftet styres af en redaktion med 11 højt meriterede forskere fra fire nordiske lande. Det udgives fra Roskilde Universitet og er finansieret af Nordisk Ministerråd.

Man kan læse mere om tidsskriftet og downloade artiklerne på www.nordicwl.dk.

 

Her finner du tidsskriftet

Nordic Journal of Working Life Studies

Det første nummer af tidsskriftet finnes på http://ej.lib.cbs.dk/. Det er gratis for alle at læse og downloade tidsskriftet.

Man kan læse mere om tidsskriftet og downloade artiklerne på www.nordicwl.dk.

Nyhetsbrev

Motta Arbeidsliv i Norden gratis med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
h
This is themeComment