Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i Artikler i Innsikt og analyse i Innsikt og analyse 2014

Innsikt og analyse 2014

Färöarnas framtid kan inte bara vara fisk
Vad ska Färöarna leva av när fisken tar slut? Är svaret olja eller turism? Huvudsaken är att det också skapas kvinnliga jobb på ögruppen som är mer patriarkalisk än andra delar av Norden.
Kamp for likestilling i Norden gjennom 40 år
Norden har samarbeidet om likestilling i førti år. Det har hatt stor betydning for fremgangen på likestillingsområdet og gjort livet bedre for innbyggerne i Norden, sa Eygló Harðardóttir, Islands likestillingsminister under jubileumsfeiringen på Island 26. august. Hvor går debatten i dag? Trengs det nye fortellinger om likestilling?
Ungdomspolitikere diskuterer likestilling
Kvinner kan avgjøre den nordiske modellens fremtid
Kvinners høye sysselsettingsgrad er avgjørende viktig for den nordiske modellens fremtid. Det var OECDs Mark Pearsons budskap da forskningsrapporten The Nordic Model – challenged but capable of reform ble diskutert på Nordisk arbeidsministermøte.
Arbeidsministrene 1
Helle Stensbak, YS og Erik Simonsen, DA
Mark Pearson, OECD
Samfunnsviterne må vise veien ut av krisen
- Det brer seg en harme i Europa, og det er et presserende behov for å roe spenningene. Nå må samfunnsforskerne på banen. Dogmatiske økonomer har altfor lenge fått dominere debatten, sier Maurizio Ferrera, professor ved Universitetet i Milano.

Side-alternativer

This is themeComment