Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i I fokus i I fokus 2016

I fokus 2016

Nordisk arbeidsliv i støpeskjeen

Arbeidslivet er i endring. Da Nordens arbeidsministere møttes i Helsingfors 29. november var integrasjon av flyktninger i arbeidslivet og utfordringer som demografi, ny teknologi og et fragmentert arbeidsliv sentrale temaer. I samarbeid med ILO gikk diskusjonen videre rundt fremtidens arbeidsliv og likestilling.

Nordisk arbeidsliv i støpeskjeen - Les mer…

Nordiska rådets session 2016

Her har vi samlet artiklene vi skrev fra Nordisk råds sesjon i København i november 2016.

Nordiska rådets session 2016 - Les mer…

Fra psykososialt sykefravær til trivsel og nærvær på jobben

Utviklingen i det psykososiale arbeidsmiljøet i Norden preges av store omstillinger og økte krav i jobben. Nå blinker varsellampene for et økt sykefravær og innsatsen skjerpes for å snu trenden. Arbeidstakere som opplever liten kontroll over egen arbeidssituasjon er særlig utsatt. Nå tar kommuner grep og satser på innovative løsninger for å skape et arbeidsmiljø der psykososialt fravær snus til trivsel og nærvær.

Fra psykososialt sykefravær til trivsel og nærvær på jobben - Les mer…

Tema: Jämställdhet i krig och fred

Tema: Jämställdhet i krig och fred

Fortfarande intas maktpositioner för första gången av kvinnorna i Norden. Men det finns några uppenbara vita fläckar: Sverige har aldrig haft någon kvinnlig statsminister och Norge aldrig haft en kvinnlig utrikesminister. Men den enda maktposition som aldrig erövrats av en kvinna i något nordiskt land är överbefälhavare för försvaret, visar Arbeidsliv i Nordens jämställdhetsbarometer.

Tema: Jämställdhet i krig och fred - Les mer…

Hur mår du Norden?

Kick off i Turku/Åbo for Finlands formannskap med stor satsing på tverrsektorielt samarbeid i Norden. Hvordan kan arbeid, velferd og kultur kombineres?

Hur mår du Norden? - Les mer…

Jämställdhet i krig och fred

Fortfarande intas maktpositioner för första gången av kvinnorna i Norden, som att Danmark fått sin första kvinnliga LO-chef. Det finns några uppenbara vita fläckar – Sverige har aldrig haft någon kvinnlig statsminister medan Norge aldrig haft en kvinnlig utrikesminister. Men den maktposition som fortfarande aldrig erövrats av en kvinna är överbefälhavare för försvaret.

Jämställdhet i krig och fred - Les mer…

Side-alternativer

This is themeComment