Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i I fokus i I fokus 2016 i Hur mår du Norden?

Hur mår du Norden?

Kick off i Turku/Åbo for Finlands formannskap med stor satsing på tverrsektorielt samarbeid i Norden. Hvordan kan arbeid, velferd og kultur kombineres?

Kick-off for "Hur mår du Norden?"

Kick off i Turku/Åbo for Finlands formannskap og stor satsing på tverrsektorielt samarbeid i Norden. Hvordan kan arbeid, velferd og kultur kombineres?

Kick-off for "Hur mår du Norden?" - Les mer…

Hållbarhet kräver demokratisk grund och har en hög prislapp

De nordiska länderna är föregångare inom hållbar utveckling och välfärd vilka står på en grund byggd av fungerande demokrati. Det var ett av de centrala budskapen när Finland ordnade sin första konferens under ordförandeskapet i Nordiska ministerrådet 2016.

Hållbarhet kräver demokratisk grund och har en hög prislapp - Les mer…

När mångfalden bryts upp i ännu fler nyanser

- Invandringen som sker till Norden leder inte bara till mer mångfald. Det som sker nu är att mångfalden diversifieras. Vi får en superdiversitet, säger Tuomas Martikainen, direktör på det finska Migrationsinstitutet.

När mångfalden bryts upp i ännu fler nyanser - Les mer…

Islands välfärdsvakt dämpade krisen och ledde till starkare nordiskt samarbete

Målet för det finska programmet för det nordiska samarbetet är att välfärden ska säkras genom ett utökat samarbete mellan olika departement och organisationer . Men går det att genomföra i praktiken? Välfärdsvakten i Island är ett av de bästa exemplen på ett innovativt sätt att samarbeta.

Islands välfärdsvakt dämpade krisen och ledde till starkare nordiskt samarbete - Les mer…

Hur mår du Norden?

Kick off i Turku/Åbo for Finlands formannskap med stor satsing på tverrsektorielt samarbeid i Norden. Hvordan kan arbeid, velferd og kultur kombineres?

Hur mår du Norden? - Les mer…

Kunst, kultur og det gode liv

Hva om vi snudde pyramiden opp ned og ikke lot Finansdepartementets briller dominere samfunnsutviklingen, men lot Kulturdepartementet, som oftest er plassert lengst ned i hierarkiet, sile de overordnete spørsmålene om satsninger og en bærekraftig utvikling? Ville det gjøre en forskjell?

Kunst, kultur og det gode liv - Les mer…

Side-alternativer

This is themeComment