Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i I fokus i I fokus 2022 i Tema: Nya sätt att få kompetent arbetskraft i Finländska sjuksköterskor eftertraktade i Norge
Finländska sjuksköterskor eftertraktade i Norge
tema

Finländska sjuksköterskor eftertraktade i Norge

| Text och foto: Bengt Östling

Inne i den största föreläsningssalen i Mässcentret gör den finländska DJ:n Darude en överraskningsspelning, Sandstorm dånar inför en entusiastisk publik på närmare 2 000 sjukskötare från hela Finland, på de årliga sjukskötardagarna i Helsingfors.

Ute i mässhallen väntar tiotals personalvärvare i sina mässavdelningar på att publiken ska strömma ut. Värvarna vill gärna berätta om fördelarna med just deras sjukhus, hälsocentral eller äldreboende.
Det går åt mycket popcorn, choklad och värvningsbroschyrer. Men i synnerhet de kommunala värvarna medger att det är trögt att väcka intresse just nu.
De privata vårdföretagen verkar ha lite bättre flyt i kampanjerna. Men alla väntar på besked om den utdragna arbetskonflikten inom vårdsektorn, som fortfarande var olöst när Arbeidsliv i Norden besökte mässan.

Byte av jobb lockar när löneökningen dröjer

Tidpunkten kunde inte vara bättre för att värva personal. Närmare hälften av sjukvårdsfacket Tehys medlemmar uppger sig överväga ett karriärbyte. 

Sjuksköterskornas löneförhandlingar har pågått i ett halvår och kampen har hela tiden hårdnat.

Den här gången har det varit extra svårt att få till stånd kollektivavtal för vårdsektorn, eftersom de fackliga organisationerna kräver en större löneökning än alla andra arbetstagargrupper. Sjukskötarna upplever sig underbetalda och arbetet har varit extra hårt under coronapandemin - och man känner ett stort stöd från allmänheten.

Foto: Bengt Östling

Sjuksköterskornas fackförbund Tehy och underskötarnas Super genomförde punktstrejker för att skynda på förhandlingarna om lönerna och arbetsvillkoren. Den här gången gick de fackliga organisationerna också ut med beskedet att man vägrade utföra skyddsarbete, för att garantera bemanningen på intensivvården trots strejkerna. En domstol lade ned ett förbud mot att använda det vapnet.

Som motdrag har sjukvårdspersonalen hotat med massuppsägningar. Femhundra sjukvårdare har till och med avsagt sig sin licens för att få jobba inom vården. De har redan i praktiken bytt bransch, för att inte kunna tvångsinkallas på omöjliga arbetsskift om det uppstår en kris.

Attraktivt att jobba i Norge

Med vetskap om allt detta kan budskapet verka lockande från de norska personalvärvarna på plats i Mässcentret. Norska Marthe Einseth jobbar för det svenska företaget Dedicare.

Hon kan erbjuda dubbelt högre löner än i Finland och hälften så ansträngande jobb.

Under åren är det många finländska sjukskötare som har sökt sig till Norge för att jobba som sjuksköterskor och undersköterskor. Norge har brist på vårdpersonal. Där har man gjort det som Finland har valt bort, höjt lönerna och förbättrat arbetsvillkoren.

Dedicare förmedlar arbetskraft till äldreboende och till hemvården. Finland är en viktig marknad för Dedicare, förklarar Marthe Einseth.

Bättre än väntad lösning på arbetskonflikten

Bara några veckor efter sjukvårdsdagarna i Helsingfors kom det en lösning i arbetskonflikten inom vårdsektorn.

I början av oktober gav riksförlikningsmannen ett medlingsbud som godkänns av alla parter, också den arbetsgivarorganisationen för kommuner och de nya välfärdsområdena som från årsskiftet tar över vård och socialtjänster från kommunerna.

Det är ett bra avtal, enligt Millariikka Rytkönen från vårdarfacket Tehy. På fem år stiger lönen i genomsnitt med 17,3 procent. Det handlar om ett medeltal för alla Tehy-löner under en femårsperiod fram till år 2027.

Avtalet gäller 180 000 anställda inom vården. Både arbetstagare och arbetsgivare är lättade över att avtalet är klart, och att det nu råder arbetsfred inom den finländska vården till första maj år 2027. Arbetsgivarna betonade att arbetsfreden och patientsäkerheten nu kan tryggas i tre år.

Ändrade flyttplaner?

Men Marthe Einseth kan alltså erbjuda dubbelt mer lön för hälften så mycket av arbete.

Hon får många frågor om löner och arbetsvillkor av de intresserade finländarna på sjukskötardagarna och andra liknande evenemang.

- Hur stor lönen är i Norge beror på erfarenhet. Vi hör ju rykten om att sjukskötarna tjänar 15-18 euro per timme i Finland. Hos oss i Norge kan man med tio års erfarenhet få upp till 28 euro i timen utan tillägg, förklarar Marthe Einseth för intresserade finländare.

Låter som semester

Hon kan berätta att man som sjuksköterska har stor flexibilitet i Norge. Många lockas av att vårdarna kan bestämma när de vill jobba och hur länge.

- Då kan man jobba komprimerat i Norge och sedan ta lite fri. Många tar en paus från sitt arbete i Finland för att jobba i Norge. Andra tar tjänstledigt, eller jobbar som deltidsanställd.

Jobbet i Norge sker i tillägg till det fasta jobbet i Finland. De flesta anställda gör det i perioder, inte enbart heltidsjobb för resten av livet, även om också sådana finns, förklarar Marthe Einseth.

Dedicare har behov av all slags personal i hela Norge och inom de flesta fält. Det är ändå en fördel med erfarenhet från samma fält tidigare, förklarar Marthe Einseth. En del språkkunskap behövs också.

Det finns också jobb för sjukskötarstudenter på sommarn. Dedicare har också en avdelning som hyr ut läkare, psykiater, psykiska sjuksköterskor.

Dedicare är störst på hälsobemanning i Norge, berättar Marthe Einseth. Men man förmedlar personal också till Sverige och Danmark. Själv är hon i Finland på värvningsresor upp till fyra gånger i året.

Hon har inga siffror på hur många finländare hon och företaget har värvat till Norge. Men de är många, säger hon.
Intresset syns också på sjukvårdardagarna i Helsingfors. Det har ökat den senaste tiden på grund av oron i Finland, säger Marthe Einseth. Det verkar märkas att sjukvårdarna är lite trötta och behöver en paus.

Fakta om avtalet

Avtalet innebär att vårdpersonalen får dubbelt så höga löneökningar som de andra finländska löntagargrupperna i löneökning, jublar fackledningarna. 

Sjukvårdarnas löner stiger till över 3 000 euro i månaden – ett psykologiskt viktigt mål. En extra bonus på 600 euro ska betalas till dem som jobbade inom vården under den värsta coronatiden i början av år 2020. Ett villkor är att de ävar kvar i tjänst i slutet av februari 2023.

Det nya avtalet kan lösa den stora vårdarbristen i Finland, när vårdyrkets anseende igen kan stiga, sa parterna när avtalet var klart.  

Avtalet blev rentav bättre än det ursprungliga kravet, enligt fackordförandena. Bland förbättringarna finns tid för lunch på arbetstid, som de finländska läkarna redan har. 

Det blir ett slut på arbetsgivares rekryteringsförbud, som har hindrat sjukvårdares löneutveckling och rörelsefrihet mellan olika anställningsförhållanden. Små förbättringar görs i semesterrätten. Dessutom ska arbetsvillkoren och ledningen förbättras inom hälso-och sjukvårdssektorn.

Tusen har flyttat från Finland

Den finländska sjukskötarorganisationens statistik visar att cirka 1 000 sjukskötare har flyttat utomlands från Finland under de senaste tio åren. Sverige, Norge och Storbritannien är de populäraste länderna.

Direktör Berit Tromsdal från Dedicare Nurse kompletterar med några siffror från Norge

Dedicare avlönade år 2021 över 3500 vikarier till vården i Norge. 2000 av dem kom från utlandet. Sommaren är högsäsong. 

Av förståeliga skäl är det ingen i Norge som vill komma till Finland och jobba. Norge och Sverige ligger på ungefär samma lönenivå, men Finland ligger betydligt lägre. 

Det är oklart hur jämförelsen förändras när det nya löneavtalet börjar verka fullt ut.

Läs fler artiklar om vårdpersonal

Mange med flukttanker i sykepleieryrket

Nyhetsbrev

Motta Arbeidsliv i Norden gratis med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
h
This is themeComment