Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i Nyheter i Nyheter 2002

Nyheter 2002

Det nye borgerlige Danmark

Den nye borgerlige regering sætter meget kraftigt aftryk i arbejdsmarkedspolitikken.

Det nye borgerlige Danmark - Les mer…

Færre regler? Flere aftaler om arbejdsmiljø

Den danske regering har trukket i arbejdsmiljø-nødbremsen, nu skal love og regler på området i højere grad aftales mellem parterne på arbejdsmarkedet.

Færre regler? Flere aftaler om arbejdsmiljø - Les mer…

Vid tölum íslensku – Speak English, please

Stadig flere utlendinger får arbeidstillatelse i Island. Det har ført til store og økende språkproblemer. Islandsk er vanskelig, og for mange utlendinger er det nesten umulig å klare seg i jobben uten å kunne språket. Islands Handelsråd oppfordrer nå sine medlemmer til å benytte engelsk som arbeidsspråk i bedrifter som trenger velutdannet arbeidskraft eller arbeider internasjonalt.

Vid tölum íslensku – Speak English, please - Les mer…

Med rätt att kalla sig inkluderande

Nu finns möjlighet för de norska företagen och verksamheterna att få benämna sig ”inkluderende arbeidslivsbedrifter”. För det krävs bland annat att de aktivt arbetar för att förebygga ohälsa och i gengäld ger myndigheterna dem stöd och extra förmåner.

Med rätt att kalla sig inkluderande - Les mer…

På jakt efter sjukskrivningarnas kärna

Den höga och snabbt ökande sjukfrånvaron i Sverige är starkt relaterad till arbetsplatserna. Därför är det hög tid att återskapa den goda arbetsplatsen och anpassa arbetet till individerna. Det är en av slutsatserna i ett betänkande om den ökande sjukfrånvaron, som gjorts på uppdrag av den svenska regeringen och som nu är ute på remiss.

På jakt efter sjukskrivningarnas kärna - Les mer…

Nordiske land må lære mer av hverandre

- ”Et inkluderende arbeidsliv” vil være et gjennomgående tema på arbeidsmarkeds- og arbeidsmiljøområdet under det norske formannskapet i Nordisk Ministerråd. Det sier arbeids- og administrasjonsminister Victor D. Norman, som også ønsker å legge større vekt på erfaringsutveksling mellom landene.

Nordiske land må lære mer av hverandre - Les mer…

Individanpassad pensionering

Riv hindren för äldre i arbetslivet. Det är grundtanken i en svensk rapport som den så kallade Seniorgruppen i slutet av april överlämnade till Mona Sahlin. Utgångspunkten är att den äldre arbetskraften behövs i arbetslivet och att man därför måste undanröja regler i lagar och avtal som motverkar ett längre arbetsliv.

Individanpassad pensionering - Les mer…

Deltid på plads

Den danske regering fik flertal for sit lovforslag om deltid og det rykker ved nogle fundamentale forhold på arbejdsmarkedet - og det næste bliver kampen om ekslusivaftalerne.

Deltid på plads - Les mer…

EU - Fra København til København

Når Danmark i juli overtar formannskapet i EU, er det ett mål som går foran alt: Danskene vil at den prosessen mot et utvidet EU som startet i København, skal sluttføres i København, i det minste for en gruppe av søkerland.

EU - Fra København til København - Les mer…

Side-alternativer

Nyhetsbrev

Motta Arbeidsliv i Norden gratis med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
This is themeComment