Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside

Search results

5 treff samsvarer med søkekriteriene dine. Sortèr etter relevans · dato (siste først) · alfabetisk
Egensinniga Åland firar 100 års självstyrelse nyhet
| Autonomi

Egensinniga Åland firar 100 års självstyrelse

Ålands självstyrelse fyller 100 år och det firas stort under ett helt år. Självstyrelsen, som man inte ville ha när det begav sig, har förvandlats till en vinstlott och gett ålänningarna goda möjligheter att skapa ett välmående ö-samhälle. Men pandemin har slagit hårt mot Åland där sjöfart och turism är viktiga branscher.
Fredrik Karlström arbetar hårt för att Åland ska bli mer diversifierat interview
| Autonomi

Fredrik Karlström arbetar hårt för att Åland ska bli mer diversifierat

Fredrik Karlström har blivit veteranen i det nordiska samarbetet på arbetslivsområdet. Den åländske näringsministern syns på bilder lite var stans i Arbeidsliv i Nordens arkiv. Det första är taget 2012 när han står på kajen vid Longyearbyen i Svalbard med sina nordiska kollegor.
tema
| Autonomi

Hur mycket självständighet för Färöarna, Grönland och Åland?

Kommer Norden i framtiden att smälta samman till en enda förbundsstat eller kommer det att bestå av åtta självständiga nationer?
Vil det lykkes Grønland at få mineeventyret i gang? tema
| Autonomi

Vil det lykkes Grønland at få mineeventyret i gang?

Stribevis af reformer er i vente i Grønland for at skabe et velfungerende arbejdsmarked og stabile rammer om udenlandske investeringer i blandt andet minedrift. Lav grænseværdi for uran som biprodukt får mange investorer til at tøve.
Færøerne: Landet uden fængsel nyhet
| Autonomi

Færøerne: Landet uden fængsel

Får du en fængselsdom på mere end halvandet år på Færøerne, så får du den ekstra straf, at du bliver sendt til Danmark for at afsone. Der findes nemlig ikke noget fængsel på Færøerne. Der en arrest, en midlertidig løsning i en militærbarak fra 1960erne. Et nyt fængsel koster 233 millioner danske kroner, men de færøske myndigheder har kun fået én million kroner
This is themeComment