Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i Artikler i Direkte fra i Direkte fra Stockholm:

Direkte fra Stockholm:

Direkt från Stockholm: Arbetsförmedlingens växande tystnad
Det blåser snålt runt den svenska Arbetsförmedlingen. Först kom i mitten av november en undersökning från fackförbundet ST som visade på stora arbetsmiljöproblem. Så slaktades satsningen på jobbcoacher.
Direkt från Stockholm: Ökat krav på motprestation
Det ska bli svårare att få försörjningsstöd utan motprestation i Sverige, enligt den budget som regeringen presenterade förra veckan.
Direkt från Stockholm: Unga trivs sämst på arbetet
Unga trivs sämre på jobbet och sjukskriver sig mer. Det utmanar framtidens arbetslinje och borde vara en väckarklocka för en diskussion om livet på jobbet – om arbetsmiljö, utvecklingsmöjligheter och delaktighet.
Direkt från Stockholm: Upplopp i fokus i svensk debatt
Bilar som sätts i brand natt efter natt, nerbrunna skolor, stenkastning mot polis och brandkår och arga unga män. Upploppen började i Stockholmsförorten i Husby för några veckor sedan och spred sig sedan vidare till andra förorter, men också till andra städer.
Direkt från Stockholm: Männen som fick nog av helmanliga paneler
I november förra året fick tre inflytelserika svenska män nog av att delta i paneler med enbart män och startade uppropet #TackaNEJ. Flera hundra män anslöt sig och säger nu nej om de bjuds in till diskussionspaneler och jurygrupper utan kvinnor. I mars startade #TakkNei i Norge.
Direkt från Nordiska rådet: Fångad i maktens korridorer
Det finns en fråga som engagerar alla delegater och journalister som bevakar Nordiska rådets session i Stockholm: Hur hittar man i Riksdagshuset? Vi känner oss alla fångade i maktens korridorer.

Side-alternativer

Stockholm

Direkte fra Stockholm

Stadshuset i Stockholm

Nyhetsbrev

Motta Arbeidsliv i Norden gratis med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
This is themeComment