Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i Artikler i Kommentar i Kommentar 2003

Kommentar 2003

Så långt från lika villkor
Vigdis. Tänk att en president inte behövde ett efternamn. Hon var hon. President Vigdis fick mig att undra om inte isländskorna är världens mest jämställda kvinnor.
Sverige är ett märkligt land
Sverige är unikt. Turistchefernas motto i all ära, men utsagan är sann.
Mare Balticum lever
När Finlands förre statsminister Paavo Lipponen år 1997 för första gången lanserade begreppet "den nordliga dimensionen" var tveksamheten i omvärlden rätt så stor. Den nordliga dimensionen? Igen ett fint klingande ord, men finns även ett innehåll bakom ordhylsan? Ja, det finns!
Et hopp til Europa med ”keine grenzen”
9. mai ble Europadagen feiret med polske ungdommer marsjerende for medlemskap i EU gjennom Warszawas gater. Lørdag 10. mai samlet den polske skikometen Adam Malysz verdens beste skihoppere til en fotballkamp mot et landslag av polske skuespillere under slagordet - ”et hopp til Europa”.
Bok i fokus: Det handler blant annet om tillit
Det er en vedtatt sannhet at den vestlige verden er preget av individualisering. De store kollektive ideer smuldrer opp og folk identifiserer seg ikke lenger med fellesskapets verdier. Hva er det da som binder oss sammen? Det handler om tillit er svaret som gis i en antologi utgitt på Institut for Ledelse, Politikk, og Filosofi ved Handelshøjskolen i København
Bok i fokus: Maktens (o)lika förklädnader
Dette er en artikkelsamling som fra ulike synsvinkler belyser forholdet mellom kjønn, etnisitet og klasse i det svenske samfunnet på begynnelsen av et nytt årtusen.
Bok i fokus: Respect - in a world of inequality
Respekt! Sosiologen Richard Sennett vokste opp i fattigdom i gettoen. Denne erfaringen har vært en drivkraft i mye av hans arbeid og anvendes eksemplarisk i boka ”Respect – in a world of inequality”. I et hjem med bøker - men uten penger til kjøtt – vokste han opp sammen med moren i Chicagos Cambrini Greens.

Side-alternativer

Nyhetsbrev

Motta Arbeidsliv i Norden gratis med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
This is themeComment