Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i Artikler i Kommentar

Kommentarer

Norden - gränslöst och avgränsat på samma gång

Norden - gränslöst och avgränsat på samma gång

(23. Mars 2018) Grönländska kommuner som är lika stora som hela Frankrike. Fem länder vars samlade ekonomi skulle vara den tolfte största i världen. Städer där 62 procent av arbetskraften är anställd inom kunskapsintensiva verksamheter. Norden handlar om allt detta.

Kva skal til for å inkludere utsett ungdom?

(08. Februar 2018) Den norske regjeringa inviterer til inkluderingsdugnad. Prisverdig initiativ. Men statsrådane bør også ta ein kikk på strukturane bak om innsatsen skal verte meir enn plaster på såret. Kanskje må vi tenke annleis om korleis skule og arbeid kan kombinerast.

Risikobasert tilsyn på ville veier?

Risikobasert tilsyn på ville veier?

(06. Desember 2017) Nordiske arbeidstilsyn har ennå et stykke å gå før de har fullgode metoder for utvelgelse av virksomheter. Men kritikere som antyder at disse etatene mangler vilje til å oppsøke risiko, bommer på mål.

Direkt från Bryssel: Vad sker inom forskningen när britterna lämnar EU?

Direkt från Bryssel: Vad sker inom forskningen när britterna lämnar EU?

(14. Desember 2016) Brexit kommer även att få en stor effekt på hur EU fördelar sina forskningspengar. Brittiska universitet får idag en oproportionerlig stor andel av forskningsprojekten, men kan få det svårare när Storbritannien lämnar EU. Arbeidsliv i Norden följde med fyra norska forskningsinstitut på studieresa till Bryssel.

Direkt från Köpenhamn: Nordiska rådet brottas med språkfrågor

Direkt från Köpenhamn: Nordiska rådet brottas med språkfrågor

(02. November 2016) - Välkomna till vårt nordiska Babels torn, sa den danske litteraturkritikern Klaus Rothstein, när han kvällen innan Nordiska rådets litteraturpris delades ut hade samlat 10 av de 14 kandidaterna i Den Sorte Diamant i Köpenhamn.

Dansen, ölen och makten

Dansen, ölen och makten

(06. Februar 2016) Det är mycket man inte vet om sina nordiska grannar. Som att stadsfullmäktige i Åbo i Finland håller sina möten på ett dansgolv.

Leder: "Du vil betale moms, du?"

(28. September 2015) Arbeidskriminalitet, svart arbeid, sosial dumping. Det handler om fusk og bedrag, men hvordan bekjempe ulovligheter som rammer velferdens spleiselag?

Leder: Et rom for Nordjobb?

(22. Juni 2015) - Ambisjonene er ofte større enn resultatene i det nordiske samarbeidet, men dogmet lever, og følelsen av at det er noe verdifullt som skal passes, pleies og utvikles er stadig vekk i live. Så det er en kjerne der, sier Poul Nielson i Portrett. Kanskje er det et perspektiv verdt å reflektere over når Arbeidsliv i Norden setter fokus på Nordjobb.

Direkte fra København: Ikke en eneste folkevalgt i magteliten

(02. Juni 2015) Fagforeningsledere og erhvervslivets topchefer sidder solidt på magten i Danmark og har mere indflydelse end politikere, viser en ny kortlægning. Det har både fordele og ulemper.

Leder: Ferdigheter er ferskvare

(21. Mai 2015) Den første nordiske PIAAC rapporten gir både spennende og skremmende perspektiver. Rapporten viser at overraskende mange har så svake grunnleggende ferdigheter at de har dårlige odds i arbeids- og samfunnsliv, og det blir ikke bedre med alderen.

Direkt från Helsingfors: Kvinnornas svåra val

(20. April 2015) Finland har valt riksdag och får en ny regering med valets vinnare som statsminister, centerpartisten Juha Sipilä. Vem han bildar regering med är i detta skede oklart, men mycket tyder på att populistpartiet Sannfinländarna är med och regerar under de närmaste fyra åren. Den regeringen blir i så fall mycket konservativ med familj, tro och fosterland som kärnvärden.

Direkte fra København: Er danskerne drillepinde eller glade for ligestilling?

(03. Mars 2015) Det ligner mere drilleri end ægte ligestillingsånd, når danskerne klager løs over manglende ligestilling i swingerklubben, i strikkeklubben og hos frisøren. Nu siger politikerne stop.

Direkt från Reykjavik: Törs du klaga på lönen?

(07. Februar 2015) Hela Island är upprört. En man fick högre lön än en kvinna med samma jobb. Men i stället för att höja kvinnans lön när hon klagade, sänktes mannens lön till samma nivå som kvinnans.

Leder: Nye tendenser skjerper sansene

(11. Desember 2014) I OECD er det liten tvil om at det er Norden som har klart seg best gjennom krisa med lav arbeidsløshet, høy sysselsetting og lav ulikhet. Men det gjelder å ikke ta godene for gitt. Nye tendenser skjerper sansene. Det organiserte arbeidslivet er utsatt for press. Samtidig brer delingsøkonomien seg i et uoversiktlig tempo. Arbeidsliv i Norden tar tendensene på pulsen.

Direkt från Mariehamn: Ett steg närmare jämställda löner

(11. Desember 2014) Sjuksköterskorna i vårdfacket Tehy på Åland återvände till jobbet den 11 december efter att ha strejkat nästan tre veckor. De satte hårt mot hårt och det blev en svår konflikt.

Side-alternativer

Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
This is themeComment