Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i Emner i Finanskrise

Finanskrise

Inger Støjberg: fra dristige utspill til brede forlik

Inger Støjberg: fra dristige utspill til brede forlik

Da finanskrisen slo inn over Danmark for alvor, blek Inger Støjberg utnevnt til minister med ansvar for arbeid og likestilling. Som tidligere ordfører for det liberale partiet Venstre, var hun kjent for sine dristige verbale utspill. Nå er hun blitt talskvinne for brede forlik med opposisjonen.

Inger Støjberg: fra dristige utspill til brede forlik - Les mer…

Fælles front mod langtidsledighed

Fælles front mod langtidsledighed

At få langtidsledige i arbejde kræver målrettet fokus, mod til at gå nye veje og samarbejde mellem virksomheder, jobcentre og uddannelsesinstitutioner. Det er budskabet til beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V), der for tiden samler inspiration til en indsats mod langtidsarbejdsløshed.

Fælles front mod langtidsledighed - Les mer…

Arbeidsministrene spisser innsatsen for å hindre at ungdom passiviseres

Arbeidsministrene spisser innsatsen for å hindre at ungdom passiviseres

Hvordan kan arbeidsløsheten blant ungdom bekjempes? Dette var tema på nordisk arbeidsministermøte i Reykjavik nylig. I Europa er hver femte ungdom arbeidsløs. Mange frykter en tapt generasjon. De nordiske land fokuserer innsatsen mot utdanning og personlig veiledning for å hjelpe ungdom inn i arbeidslivet.

Arbeidsministrene spisser innsatsen for å hindre at ungdom passiviseres - Les mer…

Árni Páll Árnason - vil ha et arbeidsliv der alle kan bidra

Árni Páll Árnason - vil ha et arbeidsliv der alle kan bidra

Hvilket arbeidsmarked vil vi ha? Hva forventer vi at virksomhetene gjør? Hva forventer vi skal skje på arbeidsstedet? Dette er spørsmål vi må gå dypere inn i, sier Árni Páll Árnason. Han har en fanesak: Han vil ikke lenger akseptere at folk presses ut av arbeidslivet på samfunnets bekostning.

Árni Páll Árnason - vil ha et arbeidsliv der alle kan bidra - Les mer…

Mobilisering av mennesker i krisetider - tema i Reykjavik

Vi må fokusere på det den enkelte kan gjøre og ikke på det folk ikke kan klare. Skreddersøm og individuell tilnærming er nødvendig for å få flere aktive i arbeidslivet.

Mobilisering av mennesker i krisetider - tema i Reykjavik - Les mer…

Island i krise

Island i krise

Verdier forduftet som dugg for solen. I 2008 kollapset aksjemarkedet samt 90 prosent av bankvesenet i Island. Nå er hele det islandske samfunn forgjeldet, og alle må være med å betale: lønnstakere, arbeidsløse selv de som ikke lot seg lokke av eventyret må trå til nå.

Island i krise - Les mer…

Finlands arbetsminister: ”Läget är allvarligt”

Den finska regeringen hoppas kunna dämpa ökningen av arbetslösheten med ökade budgetanslag för nästa år, men nya arbetsministern Anni Sinnemäki (grön) säger att läget är allvarligt.

Finlands arbetsminister: ”Läget är allvarligt” - Les mer…

Unga drabbas hårdast av krisen - Sverige på beklaglig förstaplats

Ungdomarna drabbas ofta hårdast och snabbast vid en konjunkturnedgång. Det har skett också under finanskrisen. De nordiska länderna brukar ligga bland de som har lägst arbetslöshet i Europa. Men i Sverige är 27,3 procent av 15-24-åringar utan jobb.

Unga drabbas hårdast av krisen - Sverige på beklaglig förstaplats - Les mer…

Lønnedgang en kortsigtet løsning

Krisen har gjort ledighed til en overhængende trussel for nordiske lønmodtagere, og mange er derfor parate til at strække sig langt for at bevare jobbet. Men lavere løn løser ikke nødvendigvis de problemer, virksomhederne står overfor, og det kan vise sig at være skruen uden ende.

Lønnedgang en kortsigtet løsning - Les mer…

LO pressar isländska regeringen: För lite görs för de arbetslösa

LO i Island kritiserar regeringen för att det går trögt att bryta stilleståndet på arbetsmarknaden. Arbetslösheten är nu åtta gånger större än den var för ett år sedan och det är bråttom att hjälpa folk till ett jobb så att de inte blir varaktigt utstötta, anser LO.

LO pressar isländska regeringen: För lite görs för de arbetslösa - Les mer…

Optimisme tross dystre utsikter i Island

Tidligere var det oftest sånn at når islendingene havnet i økonomisk uføre, jobbet de ekstra mye i en periode for å klare seg økonomisk. Nå er det jobbene som mangler. Det er islendingene uvant med. Derfor rammer den økonomiske krisen hardt. Verst går det ut over de arbeidsløse. De langtidsledige er i trøbbel.

Optimisme tross dystre utsikter i Island - Les mer…

Tusentals permitterade håller andan

Finländska arbetsgivare har reagerat snabbt på lågkonjunkturen, snabbare än vid den förra recessionen i början av nittiotalet. Kostnadsverktyget för att kunna möta en minskande efterfrågan heter permitteringar. Arbetsgivaren avbryter arbetet och löneutbetalningarna förr en viss tid eller - tills vidare - i väntan på en vändning.

Tusentals permitterade håller andan - Les mer…

Angeles Bermudez-Svankvist - brenner av forelskelse – til jobben

Angeles Bermudez-Svankvist - brenner av forelskelse – til jobben

Arbetsförmedlingens generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist hadde knapt satt seg i stolen før en nasjonal beredskapsorganisasjon var på plass.

Angeles Bermudez-Svankvist - brenner av forelskelse – til jobben - Les mer…

Side-alternativer

This is themeComment