Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i Artikler i Kommentar i Kommentar 2004

Kommentar 2004

Hjemme - kanskje ikke så verst
Et fritt arbeidsmarked gir følelsen av at vi ikke bare er med på papiret, som annenklasses borgere, men at vi fysisk er med i Europa, mener de fleste polakker, som til tross for sin nye frihet ikke nødvendigvis vil arbeide utenlands.
Bättre utländsk arbetskraft än ingen alls!
Jag har jobb, bostad, kan hyfsad svenska och är till och med gift med en svensk. Att det finns ett vitt kors på min röda pass är väl bara en pytteliten detalj på vägen till ett uppehållstillstånd i Sverige. Tänkte jag.
Bok i fokus: Femkamp - bang om nordisk feminisme
1999 mobiliserer en ny generasjon unge kvinner til kamp for kvinnefrigjøring og feminisme. Det skjer i alle de fem nordiske landene. Den svenske LO-lederens bruk av ordet ”fittstim”, som betegnelse på de unge jentene i det sosialdemokratiske kvinneforbundet, utløste boka ”Fittstim”.
Bok i fokus: "Når det ikke er bruk for deg" - om utanförskapets många ansikten
Arbetslöshet är inte ett tillstånd, utan en process. Den som vill förstå arbetslöshet och utanförskap bör därför se vad som föregår arbetslösheten, men också skilja mellan arbetslöshetens olika faser - att frukta arbetslöshet, att bli arbetslös, att vara arbetslös och effekterna av arbetslösheten.
Bok i fokus: Dags för en ny framtidsvision
Det danska institutet för framtidsstudier gav 1999 ut boken The Dream Society, som handlade om vad som skulle komma efter informationssamhället. Svaret var den gången att det inte är tillräckligt för företagen att slåss med pris och kvalitet. Deras produkter måste också ha en historia som konsumenterna identifierar sig med. Harley Davidsons motorcyklar handlar mer om att köpa frihet och en livsstil, än om att köpa ett framkomstmedel.
Sverige – genom lånade glasögon
När man kommer ut i världen inser man vad ens hemland egentligen är. Jag tillbringar mestadels vardagen i Finland, reser en del i Baltikum. Visst lär jag mig om de länderna, men vad som når djupast ner i mig personligen är insikterna jag bibringas om Sverige. Om Sveriges tilltagande betydelselöshet.

Side-alternativer

Nyhetsbrev

Motta Arbeidsliv i Norden gratis med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
This is themeComment