Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i I fokus i I fokus 2003 i Tema: Jämställdheten i Norden

Tema: Jämställdheten i Norden

Ökar jämställdheten när arbetslivet förändras? När kunskapssamhället vinner terräng över det traditionella industriarbetet och hierarkierna luckras upp, när vi förväntas vara flexibla i tid och rum och arbetet kännetecknas av projekt och nätverk? Arbeidsliv i Norden gav sig ut på jakt efter det nya arbetets betydelse för jämställdheten.
Svårt få fast jobb - om du är kvinna

Svårt få fast jobb - om du är kvinna

Sjuksköterskor, barndagvårdare och hjälplärare för elever med inlärningssvårigheter är yrkesgrupper som kan ha svårt att få fasta jobb i Finland, som har mer visstidsanställningar än andra EU-länder.

Svårt få fast jobb - om du är kvinna - Les mer…

Flexibilitet – på vems villkor?

Flexibilitet – på vems villkor?

Det ”nya” arbetslivet sägs kännetecknas av platta organisationer och större flexibilitet i tid och rum. Men utvecklingen visar att ökad flexibilitet i organisationen inte nödvändigtvis behöver betyda att invanda uppfattningar också blir flexibla. Ser man till män och kvinnors villkor i arbetslivet i de nordiska länderna fortsätter de att vara olika, både i förhållande till yrke och karriärmöjligheter.

Flexibilitet – på vems villkor? - Les mer…

Vanans makt och tradition

Vanans makt och tradition

För snart fyra år sedan startade Arbetslivsinstitutet ett av de största forskningsprogram som rör förhållandet mellan kön och arbete som någonsin gjorts i Sverige.

Vanans makt och tradition - Les mer…

Löneskillnader känner inga gränser

Löneskillnader känner inga gränser

De nordiska kvinnorna utbildar sig som aldrig förr och har idag samma, om inte längre, utbildning som män. De deltar också i högre grad i arbetslivet än tidigare. Ändå har löneskillnaden under de tio sista åren minskat marginellt.

Löneskillnader känner inga gränser - Les mer…

Side-alternativer

This is themeComment