Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside

Search results

4 treff samsvarer med søkekriteriene dine. Sortèr etter relevans · dato (siste først) · alfabetisk
Turismen het miljöfråga på Island tema
| Gudrun Helga, Turisme

Turismen het miljöfråga på Island

Turister som drunknar i havet. Turister som dör i bussolyckor. Turister som kör av vägen i strid mot lagen och sitter fast i bilen i mitten av ett aktivt geotermiskt område. De förorsakar allvarliga skador i naturen bara för att publicera häftiga bilder på sig och sina bilspår på sociala medier.
Hotar överturismen även Norden eller kan näringen bli hållbar? tema
| Turisme

Hotar överturismen även Norden eller kan näringen bli hållbar?

Vi har alla sett bilderna av kön upp till Mount Everest, gigantiska kryssningsfartyg som lägger till i Venedig och protester mot turister i Barcelona. Massturismen har tagit ett steg vidare till ett nytt stadium: ”Överturism”.
Island börjar längta tillbaka till "överturismen" nyhet
| Turisme

Island börjar längta tillbaka till "överturismen"

Få länder har haft en så snabb ökning av turismen som Island. Under flera år ökade antalet turister med 20 – 25 procent varje år. Det ledde till en debatt om Island var ett exempel på ”överturism”, på samma sätt som destinationer som Barcelona och Venedig. Nu, när covid-19 slagit benen under det som blev Islands största näring, håller debatten på att nyanseras.
OECD: Island tjänar mer på turismen än fisket nyhet
| Turisme

OECD: Island tjänar mer på turismen än fisket

Turismen på Island har blivit Islands största näring och viktigaste inkomstkälla med 8,4 procent av BNP, enligt rapporten OECD Tourism Trends and Policies 2018. Bara i Spanien, Portugal och Mexiko står turismen för en större andel av BNP än på Island. 14 procent av arbetskraften på Island jobbar inom turismen.
This is themeComment