Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i Artikler i Kommentar i Kommentar 2011

Kommentar 2011

Leder: Det er gjennomføringen det står på
Sosial bærekraft må bli like selvfølgelig som bærekraft på klima- og miljøområdet, sier Hillevi Engström. Sveriges arbeidsmarkedsminister vil gjøre en innsats for at flere med nedsatt funksjonsevne skal få jobb.
Leder: Tidsånden og fremtidens utfordringer
Velferdsstaten i Norden er et finstilt system der samarbeidet mellom partene i arbeidslivet og mellom partene og myndighetene står sentralt i utviklingen. Når fagbevegelsen i nordiske land taper oppslutning, kan styrkeforholdet endres. Det gir grunn for oppmerksomhet, og handling mener eksperter og politikere Arbeidsliv i Norden har snakket med.
Arbetsmiljöverket vill stoppa farligt arbete - även om det utförs av utländsk arbetskraft
Utländska företag som skickar arbetare till Sverige ska följa arbetsmiljölagen på samma sätt som inhemska företag. Men att se till att de gör det kan vara lättare sagt än gjort. Därför har Arbetsmiljöverket tänkt ut en ny strategi för att kunna förebygga de allvarligaste riskerna för personer som tillfälligt arbetar i landet. Problemet hur man ska kunna straffa utländska företag som har brutit mot lagen återstår dock att lösa.
Leder: Utjevning gir bærekraft
Økonomisk krise, politiske jordskjelv og terror i Nordens midte som savner sidestykke i moderne tid, har satt preg på de nordiske landene. ”Kriser tester kraften i nordiske velferdsmodeller" er månedens Tema. Et viktig spørsmål der er: Må velferdsmodellene tilpasses for at ikke ulikhetene i landene skal bli for store?
Leder: Et felles nordisk arbeidsmarked, men ikke felles goder
Hva ville skje i Øresundsregionen hvis 20-30 000 pendlere over broen aksjonerte? Eller, hvis nordboere som flytter eller pendler over grensene lot være med det på grunn av trøbbel med skattemyndigheter og urettferdige sosiale ytelser? Arbeidsliv i Norden har laget en 10 på topp-liste over grensehindringer som gjør det vanskelig for folk å benytte friheten til å flytte eller pendle dit jobbene finnes. Nå pågår en fornyet innsats mot nordiske grensehinder. Dette er tema AiN setter i fokus.
Leder: Språket en kilde til samforstand
- Har I hørt jeres arbejdsgiver bruge ordet "sikkerhed", og ved I, hvad ordet betyder?, spør språklæreren på Vestegnens Sprog- og Kompetencecenter syd for København. Sitatet berører dybden i utfordringene som manglende språkforståelse innebærer.
Leder: Arbeidskraft på flyttefot skaper uro
Jeg har befridd mitt eget arbeid fra tidens og plassens bøyer, sier Microsofts Finlandssjef i artikkelen om åpne kontorlandskap.
Leder: Visjon eller virkelighet?
Vil danskene i år velge en kvinne til statsminister? I virkeligheten? Det har ikke skjedd før.
Leder: Behov for å begrense det grenseløse arbeidslivet
Når arbeidstid og fritid glir over i hverandre kan det ha uønskede konsekvenser. Arbeidsliv i Norden setter Den bærbare arbeidstiden i fokus. Hvordan skal vi håndtere gråsonen mellom arbeidstid og fritid?
Leder: Klondyke og tusenvis av nye jobber i Norden?
Hvilke utslag gir det på arbeidsmarkedsstatistikken? Sveriges statistiske sentralbyrå, SCB, jubilerer. De har levert statistikk og tall om arbeidsmarkedet i 50 år. Gruveboom og satsinger på jobb til flere kan bli til spennende tall fremover.

Side-alternativer

Nyhetsbrev

Motta Arbeidsliv i Norden gratis med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
This is themeComment