Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i Artikler i Kommentar

Kommentarer

Språklige fasetter i Norden

(01. November 2001) - Du sier aldri at du elsker meg, klaget den norske kona. Hennes finske mann var meget forbauset: - Men jeg har jo sagt det. - Ja, en gang og det er veldig lenge siden, fortsatte kona. Ektemannens svar kom langsomt og tydelig: - Jeg har sagt det én gang og det gjelder helt til jeg sier noe annet.

Bok i fokus: Hjernestress som folkesykdom

(01. Oktober 2001) Sofia var en ung og sporty kvinne med fin jobb i en ekspansiv it-bedrift, liten baby og ektemann i samme bransje. Kjernesunne Sofia fant en bra dagmamma til sin lille sønn, jobbet full tid og fikset det meste. Helt frem til hun bokstavelig talt stupte i gulvet på kontoret. Hun var rammet av hjernestress og kroppen reagerte kraftig. Hun ble sykemeldt i ett år, men lærte å presse seg selv mindre.

Synspunkter og realiteter - sett med polske øyne

(01. Mars 2001) Etter at Sverige og Norge viste interesse for import av polske leger og sykepleiere, vakte denne nyheten store forhåpninger blant disse yrkesgruppene i Polen…

Bok i fokus: Snabb eller styckad tid

(01. Mars 2001) Efter att millennieskiftet kommit på avstånd, har intresset för tid börjat handla om den privata tiden, i stället för de stora linjerna i historien. Uppfattningen är att vi får allt mindre tid till oss själva och att stressen bara ökar.

Bok i fokus: Trista så in i Norden

(01. Januar 2001) Ber man en hop utlänningar som av professionella skäl kommit i kontakt med något nordisk land att berätta om Norden, inte är det de kritiska synpunkterna man serveras. Inte de kritiska synpunkter som jag förmodligen fick höra om jag i stället tog tunnelbanan ut till invandrarförorten Rinkeby. Där ser man Sverige med främmande ögon, men nära och detaljrikt.

Side-alternativer

Nyhetsbrev

Motta Arbeidsliv i Norden gratis med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
This is themeComment