Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i Emner i Utdanning

Utdanning

Italias unge håper på jobb før de blir gamle
Veien fra høyere utdanning til jobb er særskilt tornefull i Italia. Mange gir opp studiene underveis eller blir langtidsledige i etterkant. Etter måneders lediggang er lærer Francesca Seguela glad for noen timers sommerjobb.
OECD oppfordrer til raske tiltak mot ungdomsledigheten
Ungdomsledigheten øker dramatisk og vil fortsette å øke i 2011, anslår OECD. På G20 arbeidsministermøtet oppfordret Stefano Scarpetta regjeringene til å handle umiddelbart. Det første som må gjøres, sa Stefano Scarpetta, er å sikre at ungdom har noe å leve av når de går ledige.
Utdanning - for mye av det gode?
Jo høyere utdanning, jo lettere er det å få jobb og jo lenger jobber en, viser studier. Men er det en tendens til overutdanning? Kompetansen som etterspørres forandres i takt med endringene i samfunnet. Det krever ikke bare en satsing på spisskompetanse, men fokus på hele utdanningsløpet; fra grunnutdanning til yrkesutdanning og livslang læring.
Sverige viser seg frem: Kommunale teknikkskoler etter modell av musikkskolene
Hvorfor ikke bygge et system med kommunale teknikkskoler for å stimulere interessen for teknikk blant barn?
Kunskapens vägar och växtplatser
Förr var kunskapsproducenterna lättidentifierade. Scenen var i huvudsak skolor och universitet, och där fanns lärare och forskare som de viktigaste och väl synliga aktörerna. Idag är bilden en annan. Forskning kan lika väl ske på ett socialkontor i en kommun och lärarna kan hålla kurser på ett företag. Arenan har förändrats och det påverkar bilden av vad kunskap är.

Side-alternativer

This is themeComment