Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i Artikler i Alle artikler

Alle artikler

Direkt från Mariehamn: Sjuksköterskorna strejkar

(04. Desember 2014) Sjuksköterskorna på Åland har satt ner foten – med besked. Den 20 november gick de ut i strejk, inte ens skyddsarbete tillåts, och vid Ålands enda sjukhus kämpar man nu för att kunna ge ålänningarna hyfsad om än vingklippt vård.

Direkte fra Nuuk: Turisterne er en del af valgkampen

(26. November 2014) Højere… Bedre… Flere… Det lyder som et motto fra De Olympiske Lege. Men ordene stammer fra den traditionelle retorik ved valget til det grønlandske landsting Inatsisartut, hvor mange kandidater overbyder hinanden, for at opnå vælgernes gunst.

Bedre arbeidsmiljø – krever kunnskap og innsats

(11. November 2014) Alle ønsker vi et arbeidsliv å leve med. Hvordan får man det? Vi har spurt ansatte på arbeidsplasser som vinner priser for sitt gode arbeidsmiljø, eksperter og andre som tar arbeidsmiljøet på alvor: Hva skal til for å skape forandring til det bedre?

Ylva Johansson: Arbeidsmarkedsminister med feministisk agenda

Ylva Johansson: Arbeidsmarkedsminister med feministisk agenda

(10. November 2014) Ambisjonene er klare: Ungdomsledigheten har førsteprioritet. Utfordring nummer to er å sørge for at ledige personer og ledige jobber finner hverandre. Arbeidsforholdene på kvinnedominerte arbeidsplasser skal bli bedre og hun vil jobbe for økte sosiale rettigheter i EU.

Direkt från Nordiska rådet: Fångad i maktens korridorer

(28. Oktober 2014) Det finns en fråga som engagerar alla delegater och journalister som bevakar Nordiska rådets session i Stockholm: Hur hittar man i Riksdagshuset? Vi känner oss alla fångade i maktens korridorer.

Leder: En garanti for fremtiden?

(14. Oktober 2014) Danmark har færre unge som ikke er i praksis, jobb eller utdanning, enn Sverige. Hvorfor lykkes de bedre? Mens Europa ser til den finske ungdomsgarantien, har Arbeidsliv i Norden snakket med unge i Norden om deres erfaringer, og sett på hvordan landene lykkes i sine satsinger. I fokus står yrkesutdanninger, lærlingordninger og praksisplasser.

Kvinfo-direktør: Norden har ikke råd til at undvære ligestilling

Kvinfo-direktør: Norden har ikke råd til at undvære ligestilling

(14. Oktober 2014) Moderne ligestilling skal sætte begge køn fri, og Norden må gå foran. Det er for dyrt at lade være, fastslår Nina Groes, direktør i Danmarks videnscenter for køn, ligestilling og mangfoldighed, Kvinfo.

Samfunnsviterne må vise veien ut av krisen

Samfunnsviterne må vise veien ut av krisen

(14. Oktober 2014) - Det brer seg en harme i Europa, og det er et presserende behov for å roe spenningene. Nå må samfunnsforskerne på banen. Dogmatiske økonomer har altfor lenge fått dominere debatten, sier Maurizio Ferrera, professor ved Universitetet i Milano.

Direkte fra Nuuk: Et spørgsmål om troværdighed

(12. Oktober 2014) Åh nej, ikke igen! Sådan var der mange, der tænkte i Grønland, da der blev udskrevet valg til det grønlandske Landsting Inatsisartut. Det skal finde sted den 28. november.

Leder: Samfunnets vaktbikkje i fare?

(12. September 2014) Når journalister og spinndoktorer bytter jobber, er det betenkelig? Hvis ansatte rådgivere og kommunikasjonsfolk har mer innflytelse enn politikerne selv, utfordres demokratiet? Når journalistikken rammes av nedbemanning, hvordan påvirkes kvaliteten? Og når det er to kommunikatører for hver journalist, hva skjer med samfunnets vaktbikkje?

Mikael Sjöberg skal gjenreise tilliten til Arbetsförmedlingen

Mikael Sjöberg skal gjenreise tilliten til Arbetsförmedlingen

(12. September 2014) Mikael Sjöberg topper igjen en av de viktigste institusjonene på arbeidslivsområdet i Sverige. 17. mars ble han utnevnt av regjeringen Reinfeldt til generaldirektør for Arbetsförmedlingen. Da kom han fra jobben som GD i Arbetsmiljöverket der han begynte etter å ha ledet Arbetslivsinstitutet. Etter mye kritikk av Arbetsförmedlingen er utfordringen å bygge tillit til institusjonen han leder.

Kamp for likestilling i Norden gjennom 40 år

Kamp for likestilling i Norden gjennom 40 år

(12. September 2014) Norden har samarbeidet om likestilling i førti år. Det har hatt stor betydning for fremgangen på likestillingsområdet og gjort livet bedre for innbyggerne i Norden, sa Eygló Harðardóttir, Islands likestillingsminister under jubileumsfeiringen på Island 26. august. Hvor går debatten i dag? Trengs det nye fortellinger om likestilling?

Färöarnas framtid kan inte bara vara fisk

Färöarnas framtid kan inte bara vara fisk

(12. September 2014) Vad ska Färöarna leva av när fisken tar slut? Är svaret olja eller turism? Huvudsaken är att det också skapas kvinnliga jobb på ögruppen som är mer patriarkalisk än andra delar av Norden.

Direkte fra Tórshavn: Midt i sanktionsstormen

(02. September 2014) Alt tyder på, at den færøske lakseopdrætsindustri ufrivilligt er havnet i en overordentlig lukrativ situation som følge af den russiske importboykot av europæiske og norske madvarer.

Leder: Se på Island

(17. Juni 2014) - Se hvor flinke islendingene har vært til å komme seg etter krisen, sier Christian Kastrop, direktør i OECD. Det skal vi, tema denne gangen handler nettopp om utviklingen Island har gått gjennom siden krisen i 2008 og frem til i dag. Vi følger også rapporten om den nordiske modellen som først ble lansert i Reykjavik, til OECDs hovedkvarter i Paris.

Stine Bosse: Bevar Norden som et smørhul

Stine Bosse: Bevar Norden som et smørhul

(17. Juni 2014) Norden er et privilegeret smørhul, og sådan skal det helst fortsætte, men det kræver helhjertet opbakning til EU-samarbejdet, mener den danske Stine Bosse, flere gange kåret til en af verdens mest magtfulde erhvervskvinder.

Direkt från Bornholm:

(15. Juni 2014) När ståuppkomikerna Geo berättar om sin testikelcancer och vad som kan hända i mötet mellan läkare och patient tjuter publiken av skratt.

Direkt från Reykjavik: Krisen gav nya idéer

(22. Mai 2014) - Island har ofta kommit efter de andra nordiska länderna. Det industrialiserades senare och det tog längre tid att organisera samhället här. Vi upplevde också en bankkris sist av dem alla, sa Islands president Ólafur Ragnar Grímsson när han öppnade jubileumskonferensen för det gränslösa nordiska arbetsmarknaden i Reykjavik.

Leder: Et stykke nordisk samtidshistorie

(06. Mai 2014) Den 22. mai 1954 ble avtalen om et felles nordisk arbeidsmarked undertegnet. 60 år har gått. Arbeidsliv i Norden har intervjuet nordboere som i hvert av de seks tiårene søkte mulighetene i et annet nordisk land, og vi forteller historien rundt opprettelsen av avtalen.

Leder: Teknologispranget – en forsmak på fremtiden

(09. April 2014) Kunstig intelligens, ordene pirrer fantasi og kreativitet. Hva kan en robot gjøre? Eller, hva skal vi med 3d teknikk? Hvor mange arbeidsplasser i eldreomsorgen kan velferdsteknologien erstatte? Og tenk, hvilke opplysninger ville ikke denne lille artikkelen kunne inneholde hvis den var skrevet av en robot? Arbeidsliv i Norden byr denne måneden på en forsmak på en fremtid med ny teknologi.

Side-alternativer

Nyhetsbrev

Motta Arbeidsliv i Norden gratis med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
This is themeComment