Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i Artikler i Kommentar

Kommentarer

Direkte fra Nuuk: Et spørgsmål om troværdighed

(12. Oktober 2014) Åh nej, ikke igen! Sådan var der mange, der tænkte i Grønland, da der blev udskrevet valg til det grønlandske Landsting Inatsisartut. Det skal finde sted den 28. november.

Direkte fra Tórshavn: Midt i sanktionsstormen

(02. September 2014) Alt tyder på, at den færøske lakseopdrætsindustri ufrivilligt er havnet i en overordentlig lukrativ situation som følge af den russiske importboykot av europæiske og norske madvarer.

Direkt från Bornholm:

(15. Juni 2014) När ståuppkomikerna Geo berättar om sin testikelcancer och vad som kan hända i mötet mellan läkare och patient tjuter publiken av skratt.

Direkt från Reykjavik: Krisen gav nya idéer

(22. Mai 2014) - Island har ofta kommit efter de andra nordiska länderna. Det industrialiserades senare och det tog längre tid att organisera samhället här. Vi upplevde också en bankkris sist av dem alla, sa Islands president Ólafur Ragnar Grímsson när han öppnade jubileumskonferensen för det gränslösa nordiska arbetsmarknaden i Reykjavik.

Direkt från Stockholm: Männen som fick nog av helmanliga paneler

(27. Mars 2014) I november förra året fick tre inflytelserika svenska män nog av att delta i paneler med enbart män och startade uppropet #TackaNEJ. Flera hundra män anslöt sig och säger nu nej om de bjuds in till diskussionspaneler och jurygrupper utan kvinnor. I mars startade #TakkNei i Norge.

Direkte fra Nuuk: På tålt ophold

(02. Februar 2014) Grønland er kontrasternes land. Det gælder ikke mindst på arbejdsmarkedet. Her har landet igennem generationer oplevet, at udlændinge, både fra Danmark samt fra andre lande, gæstede verdens største ø.

Ledare: Det gäller att tänka nytt

(10. Desember 2013) På Employment Forum i Bryssel, en arbetslivskonferens med deltagare från hela Europa, var det ett budskap som hamrades in: Det hjälper inte hur mycket arbetslösa än tränas om det inte skapas jobb. Men hur? Det gäller att tänka nytt.

Direkte fra Roma: Berlusconi er ute. Hva nå Italia?

(27. November 2013) - Dette er slutten på en epoke, sier Susanna Camusso, generalsekretær i Italias største fagforbund CGIL, til Arbeidsliv i Norden: "E 'la fine di un'epoca."

Direkt från Bryssel: Rött ljus på näthinnan

(13. November 2013) Det finns många sätt att närma sig en stad som Bryssel. Den stad man möter i en taxi på väg från flygplatsen är inte den samma som den man reser in i när man sitter i en tågkupé. Det påverkar också hur man upplever en konferens om arbetslivet i EU.

Direkt från Nordiska Rådet: Det ”coola” Norden

(31. Oktober 2013) - Jag trodde aldrig att jag skulle få ett jobb och jag kunde inte riktigt se mig själv i framtiden - framtidskänslan kom på skam, säger Camilla Gunell, lantråd på Åland.

Direkt från Oslo: En blå-blå regering i ett kvinnostyrt land

(08. Oktober 2013) Efter en lång valrörelse och nästan en månads förhandlingar kom till sist den kommande blå-blåa norska regeringens politiska plattform på bordet. Enligt LO-ledaren innebär den en kraftig högervridning. Men med svenska ögon är det inte så mycket att hetsa upp sig över.

Direkt från Reykjavik: Högsäsong hela året

(23. September 2013) De som arbetare inom turistnäringen på Island är dödströtta. Arbetskraften har slitit under hela sommaren. Men det ser inte ut att bli någon paus. Turisterna strömmar till Island - också under vintern.

Direkt från Helsingfors: Så var sagan slut

(04. September 2013) Så var det klart: satsningen på telefoner med operativsystemet Windows Phone misslyckades. Nokias mobildivision är såld till Microsoft. Affärsområdet som lyfte Finland ur den ekonomiska krisen i början av 1990-talet hamnar därmed i amerikanska händer. En global och expansiv epok i landets ekonomiska historia är förbi och en symbol för det moderna Finland försvinner.

Direkte fra København: Kobler du heller ikke nok af i din ferie?

(01. Juli 2013) Sommerferien er årets længste pause fra arbejdslivet, hvor vi kan geare ned og lade op til en ny spurt. Men mange af os når det ikke.

Direkte fra Nuuk: Ingen quickfix når det gælder arbejdsløsheden

(24. Juni 2013) En ting er løfterne i en valgkamp. En anden ting er de reelle og umiddelbare muligheder, når man er havnet i regering. Sådan ser virkeligheden ud for det nye landsstyre i Grønland, der efter valget i marts er blevet ramt af den økonomiske virkelighed

Side-alternativer

Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
This is themeComment