Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i Om oss i Artikler av Marie Preisler

Artikler av Marie Preisler

Danmark sætter turbo på velfærdsteknologien
Den offentlige sektor skal i langt højere grad forpligtes til at anvende velfærdsteknologi på eksempelvis plejehjem og hospitaler, mener den danske regering. En del er i gang, men et egentlig gennembrud lader vente på sig.
"Jeg er blevet mere selvhjulpen"
Aarhus Kommune er frontløber i introduktionen af velfærdsteknologi. For 67-årige Svend Erik Christensen betyder det, at han kan klare meget mere selv – herunder også toiletbesøg.
Manu Sareen: ligestilling er nøgle til integration
Et opgør med manglende ligestilling i etniske minoritetsmiljøer er på vej i Danmark. Minister for børn, ligestilling, integration og sociale forhold, Manu Sareen, ser et ungdomsoprør ulme blandt unge fra indvandrermiljøerne i protest mod forskelsbehandlingen af piger og drenge og opfordrer alle til at bakke op.
Udspil klar til ny dansk beskæftigelsespolitik
Der sker store ændringer af indsatsen over for arbejdsløse i a-kasse, hvis regeringen følger det såkaldte Carsten Koch-udvalgs anbefalinger, som nu ligger klar. En ny beskæftigelsespolitik ventes på plads før sommerferien.
Skærpet dansk fokus på arbejdsmiljø
Byggeriet i Danmark gør fælles front mod arbejdsulykker. Initiativet er et af flere tiltag for bedre fysisk arbejdsmiljø fra regeringen.
Fra udsat kvinde til strikkepige
Den danske sociale entreprenør Nina Brandi involverer med succes langtidsledige og udsatte kvinder i sin strikkevirksomhed mormor.nu, der sælger hjemme- og maskinstrik til hele verden.
Dansk pædagog: Deltid presser min økonomi
Dorte Nielsen er en af mange offentlig ansatte danske kvinder med deltidsjob. Det har givet hende et bedre arbejdsliv men en stram økonomi.
Sundhedssamarbejde er Dagfinn Høybråtens nye nordiske projekt
Et langt tættere samarbejde mellem sundhedsvæsenerne i Norden er i støbeskeen, og hvis det lykkes, kan samarbejdsmodellen med fordel udvides til andre politikområder for at udvikle den nordiske velfærdsmodel. Det vurderer chefarkitekten bag projektet, Nordisk Ministerråds generalsekretær, Dagfinn Høybråten.
Flere socialøkonomiske virksomheder på vej i Danmark
Både Norden og EU arbejder på at fremme socialøkonomiske virksomheder. I Danmark er regeringen på vej med en ny strategi.
Direkte fra København: Kobler du heller ikke nok af i din ferie?
Sommerferien er årets længste pause fra arbejdslivet, hvor vi kan geare ned og lade op til en ny spurt. Men mange af os når det ikke.
Eksperter: Dårligt psykosocialt arbejdsmiljø kræver handling
Et nordisk forslag om systematisk at måle virksomhedernes psykosociale arbejdsmiljø bakkes op af eksperter. Men virksomhederne skal også handle, og at hyre en konsulent er ikke altid en god løsning.
Øget dansk satsning på jobrotation
Jobrotation er et guldæg, der både bringer arbejdsløse ind på jobmarkedet og opkvalificerer fastansatte, mener den danske regering. Arbejdsmarkedseksperter er enige. Men det tager tid at få virksomhederne til at bruge ordningen.
Jobrotation udløste fast job
Efter mere end to års arbejdsløshed fik danske Anne Slettemose job som jobrotationsvikar. Nu er hun fastansat.
Værn om det psykiske arbejdsmiljø ved forandringer på arbejdspladsen
På nordiske arbejdspladser er store forandringer hverdagskost, og parterne på det danske arbejdsmarked går nu sammen om at forebygge, at forandringsprocesser på jobbet udløser stress.
Danmark skærper igen kursen over for social dumping
Flere bøder til udenlandske virksomheder og offentlige arbejdsklausuler er de nyeste våben i den danske kamp mod social dumping. Det vil få effekt men ikke udrydde social dumping, vurderer ekspert.
Direkte fra København: Akutpakke eller kaputpakke
Balladen fortsætter om regeringens halvering af den periode, arbejdsløse kan modtage dagpenge. Nu står akutpakken for skud.
Danmarks ligestillingspolitik: Ingen kvoter og fokus på mænd
Samtlige topposter i den danske regering besiddes af kvinder, men målt på mænds barsel og kvinder i virksomhedsledelse halter ligestillingen i Danmark efter resten af Norden.
Danmark skal have nye beskæftigelsespolitik
De kommunale jobcentre skal kulegraves og måske laves helt om. Beskæftigelsesindsatsen virker ikke, fastslår regeringen
Direkte fra København: Æresoprejsning til fabriksarbejderen – og lav løn
Det er alligevel ikke den kreative Georg Gearløs, der skal redde dansk økonomi. Redningsmanden går i blå overalls og arbejder i industrien, mener regeringen. Det er en voldsom kovending.
Nyt tilsyn med SAS efter ureglementerede flyvninger
Efter tusindvis af ureglementerede SAS-flyvninger frem til 2010 er tilsynet med SAS lavet om, og SAS har skærpet kontrol og samlet ansvaret for flyvedligeholdelsen. Det har sat en effektiv stopper for ureglementerede flyvninger.

Side-alternativer

This is themeComment