Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i Om oss i Artikler av Marie Preisler

Artikler av Marie Preisler

Sundhedssamarbejde er Dagfinn Høybråtens nye nordiske projekt
Et langt tættere samarbejde mellem sundhedsvæsenerne i Norden er i støbeskeen, og hvis det lykkes, kan samarbejdsmodellen med fordel udvides til andre politikområder for at udvikle den nordiske velfærdsmodel. Det vurderer chefarkitekten bag projektet, Nordisk Ministerråds generalsekretær, Dagfinn Høybråten.
Flere socialøkonomiske virksomheder på vej i Danmark
Både Norden og EU arbejder på at fremme socialøkonomiske virksomheder. I Danmark er regeringen på vej med en ny strategi.
Direkte fra København: Kobler du heller ikke nok af i din ferie?
Sommerferien er årets længste pause fra arbejdslivet, hvor vi kan geare ned og lade op til en ny spurt. Men mange af os når det ikke.
Eksperter: Dårligt psykosocialt arbejdsmiljø kræver handling
Et nordisk forslag om systematisk at måle virksomhedernes psykosociale arbejdsmiljø bakkes op af eksperter. Men virksomhederne skal også handle, og at hyre en konsulent er ikke altid en god løsning.
Øget dansk satsning på jobrotation
Jobrotation er et guldæg, der både bringer arbejdsløse ind på jobmarkedet og opkvalificerer fastansatte, mener den danske regering. Arbejdsmarkedseksperter er enige. Men det tager tid at få virksomhederne til at bruge ordningen.
Jobrotation udløste fast job
Efter mere end to års arbejdsløshed fik danske Anne Slettemose job som jobrotationsvikar. Nu er hun fastansat.
Værn om det psykiske arbejdsmiljø ved forandringer på arbejdspladsen
På nordiske arbejdspladser er store forandringer hverdagskost, og parterne på det danske arbejdsmarked går nu sammen om at forebygge, at forandringsprocesser på jobbet udløser stress.
Danmark skærper igen kursen over for social dumping
Flere bøder til udenlandske virksomheder og offentlige arbejdsklausuler er de nyeste våben i den danske kamp mod social dumping. Det vil få effekt men ikke udrydde social dumping, vurderer ekspert.
Direkte fra København: Akutpakke eller kaputpakke
Balladen fortsætter om regeringens halvering af den periode, arbejdsløse kan modtage dagpenge. Nu står akutpakken for skud.
Danmarks ligestillingspolitik: Ingen kvoter og fokus på mænd
Samtlige topposter i den danske regering besiddes af kvinder, men målt på mænds barsel og kvinder i virksomhedsledelse halter ligestillingen i Danmark efter resten af Norden.
Danmark skal have nye beskæftigelsespolitik
De kommunale jobcentre skal kulegraves og måske laves helt om. Beskæftigelsesindsatsen virker ikke, fastslår regeringen
Direkte fra København: Æresoprejsning til fabriksarbejderen – og lav løn
Det er alligevel ikke den kreative Georg Gearløs, der skal redde dansk økonomi. Redningsmanden går i blå overalls og arbejder i industrien, mener regeringen. Det er en voldsom kovending.
Nyt tilsyn med SAS efter ureglementerede flyvninger
Efter tusindvis af ureglementerede SAS-flyvninger frem til 2010 er tilsynet med SAS lavet om, og SAS har skærpet kontrol og samlet ansvaret for flyvedligeholdelsen. Det har sat en effektiv stopper for ureglementerede flyvninger.
SAS-aftale vil presse lønnen ned også i andre virksomheder
Flere arbejdsgivere vil spare på lønnen inspireret af SAS-ledelsen, forudser arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen og kalder SAS-ledelsens ultimatum til fagforeningerne for ”unordisk” og ”uhørt brutalt”.
Mediestorm over Danmark
Endnu flere dagblade vil dø, og nyhedsformidlingen bliver ringere, advarer eksperter og dagblade forud for politiske forhandlinger om flytte mediestøtte fra trykte til digitale medier. En nødvendig omstilling, mener regeringen.
Dagpengeforringelser presser den danske model
Dagpengeforringelserne undergraver den danske arbejdsmarkedsmodel, mener den danske fagbevægelse.
Direkte fra København: Dovne Robert udfordrer velfærdsstaten
En arbejdssky kontakthjælpsmodtager har udløst en forfriskende debat om sammenhængen mellem rettigheder og pligter i det danske velfærdssamfund.
Ny indsats i Danmark for at få unge ledige i uddannelse og job
Med endnu en ungeplan vil den danske regering skaffe uddannelse eller job til de næsten 100.000 unge på offentlig forsørgelse – hvoraf mange ikke har nogen uddannelse. Tidligere ungeplaner er også begyndt at virke.
Akut redningsaktion for danske langtidsledige
Diskussionen om danske dagpengeregler fortsætter trods politisk indgriben. Kan den socialdemokratisk ledede danske regering acceptere, at op mod 16.000 danske ledige ryger ud af dagpengesystemet til nytår? Det har været et af sommerens varmeste politiske emner.
Ledare: Ungdom på kanten
Ungdomsarbetslösheten är ett problem där den fria nordiska arbetsmarknaden borde vara en del av lösningen. ”Jobbresan” i regi av Nordjobb är ett spännande försök att ta bort de trösklar som finns.

Side-alternativer

This is themeComment