Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i Om oss i Artikler av Marie Preisler

Artikler av Marie Preisler

Mediestorm over Danmark
Endnu flere dagblade vil dø, og nyhedsformidlingen bliver ringere, advarer eksperter og dagblade forud for politiske forhandlinger om flytte mediestøtte fra trykte til digitale medier. En nødvendig omstilling, mener regeringen.
Dagpengeforringelser presser den danske model
Dagpengeforringelserne undergraver den danske arbejdsmarkedsmodel, mener den danske fagbevægelse.
Direkte fra København: Dovne Robert udfordrer velfærdsstaten
En arbejdssky kontakthjælpsmodtager har udløst en forfriskende debat om sammenhængen mellem rettigheder og pligter i det danske velfærdssamfund.
Ny indsats i Danmark for at få unge ledige i uddannelse og job
Med endnu en ungeplan vil den danske regering skaffe uddannelse eller job til de næsten 100.000 unge på offentlig forsørgelse – hvoraf mange ikke har nogen uddannelse. Tidligere ungeplaner er også begyndt at virke.
Akut redningsaktion for danske langtidsledige
Diskussionen om danske dagpengeregler fortsætter trods politisk indgriben. Kan den socialdemokratisk ledede danske regering acceptere, at op mod 16.000 danske ledige ryger ud af dagpengesystemet til nytår? Det har været et af sommerens varmeste politiske emner.
Ledare: Ungdom på kanten
Ungdomsarbetslösheten är ett problem där den fria nordiska arbetsmarknaden borde vara en del av lösningen. ”Jobbresan” i regi av Nordjobb är ett spännande försök att ta bort de trösklar som finns.
Hastigt voksende danske ungdomsarbejdsløshed skal ned
Arbejdsløsheden blandt unge danskere er tredoblet på fire år, og regeringen lover handling, selvom forhandlingerne med arbejdsmarkedets parter om en ungepakke i første omgang er brudt sammen.
Ny dansk ligestillingsmodel uden kvindekvoter
Den danske regering vil forpligte virksomheder til arbejde på at få flere kvinder i ledelser og bestyrelser men uden kvindekvoter.
Palle Ørbæk varsler ny kurs i Europas arbejdsmiljøindsats
At sikre arbejdstagerne den bedst mulige arbejdsevne. Det bør have topprioritet i arbejdet med arbejdsmiljø, mener Palle Ørbæk, direktør for det danske Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø. Han bakkes op af ti andre europæiske arbejdsmiljøforskningschefer
Danskerne skal spænde livremmen ind
Der er brug for økonomisk mådehold og øget arbejdstid, fastslår den danske regerings længe ventede 2020-plan, der er startskud til forhandling om en række reformer.
Arbejdspendlere over Øresund: Vi føler os både danske og svenske
På femte år pendler svenske Per Andreasson og hans hustru dagligt mellem hjemmet i Sverige og job i Danmark. Parret oplever at få det bedste af begge verdener.
Flest svenskere jobpendler til Danmark
Tusindvis af mennesker pendler til Danmark fra nabolandene for at arbejde – især svenskere. Men antallet af jobpendlere falder, når krisen kradser.
Flere kvinder til tops hos Carlsberg
Det står skidt til med ligestillingen i bestyrelseslokalerne og i direktionerne i danske virksomheder, og modstanden mod lovpligtige kvindekvoter er massiv. Nu skrider en af dansk erhvervslivs gamle hanelefanter frivilligt til handling: Fra 2015 skal mindst 40 procent af de valgte medlemmer i Carlsbergs bestyrelse være kvinder.
Dansk ligestilling op i højere gear
Der skal turbo på ligestillingen, lover Danmarks nye ligestillingsminister Manu Sareen, der især har tænkt sig at kæmpe mod kvindevold og kønsopdeling af arbejdsmarkedet – blandt andet ved at få flere kvinder i lederjob og på bestyrelsesposter.
Bred opbakning til reform af førtidspension og fleksjob
Styrket dansk indsats for at hindre unge i at blive parkeret på passiv forsørgelse. Samtidig skæres i tilskud til fleksjob og førtidspension.
OECD: Danskerne skal være mere produktive
Dansk økonomi er kun langsomt og meget ujævnt på vej ud af den finansielle krise, der hærger det meste af Europa, vurderer OECD. Især produktiviteten er et problem.
Handicappedes jobevner i fokus
Aktuel dansk kampagne skal skaffe flere handicappede i job ved at jobcentre, virksomheder og de handicappede selv ser på muligheder frem for begrænsninger.
Stor forskel på handicapforskning i Norden
Forskningen i hvad handicap betyder for menneskers liv og deltagelse i samfundslivet er vidt forskellig i Norge, Sverige og Danmark, og dansk forskning er bagud, viser ny rapport.
Nærhed skal sikre fagbevægelsens overlevelse
Fagbevægelsen i Norden skal tættere på medlemmerne og levere bedre service for færre penge. Ellers dør den unikke nordiske arbejdsmarkedsmodel, advarer arbejdsmarkedseksperter.
Medlemsflugt fra fagbevægelsen presser aftalesystemet
Danskerne – især unge mænd - dropper fagforeningen i rekordtempo, viser nye tal. Eksperter forudser, at det kan underminere arbejdsmarkedsparternes selvregulering – den såkaldte flexicurity-model.

Side-alternativer

This is themeComment